Getest: Thule Yepp kinderzitjes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: Thule Yepp kinderzitjes

In Amsterdam, waar ik woon, ben ik niets zonder mijn fiets. Net als Amsterdam ook niets is zonder fietsen overigens… Weer of geen weer, ik neem altijd de fiets. Vraagt iemand mij welke tram of bus hij/zij moet nemen dan moet ik ook altijd het antwoord schuldig blijven. En nu, met kleine kids, pak ik nog steeds altijd de fiets. Maar het moet natuurlijk wel veilig en comfortabel blijven. Zowel voorop als achterop. Daarom in de test: de Thule Yepp Nexxt Mini en Maxi.

In de ‘jonge-ouders-wereld’ zal het merk Yepp bekend in de oren klinken. Het bedrijf is echter afgelopen jaar overgenomen door de Thule Group, vandaar dat de kinderzitjes voortaan onder de naam Thule Yepp verkocht worden. Zowel de Nexxt Mini als de Maxi is bedoelt voor kindjes vanaf 9 maanden. Voorop kan je kindje tot 3 jaar oud zitten en achterop tot zes jaar oud. Die van mij zijn op dit moment 10 maanden en 22 maanden, dus perfect voor beide zitjes.

Getest: Thule Yepp kinderzitjes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
De Thule Yepp Nexxt Maxi

De twee zitjes worden geleverd in twee dozen en zijn eigenlijk gelijk ready to use. Het monteren op de fiets is werkelijk heel eenvoudig. Mede dankzij de instructiefilmpjes die via de website de bekijken zijn. Beide zitjes hebben een vijfpuntsveiligheidsgordel met een heel handig magnetische kindveilige veiligheidsgesp. Je moet het heel even doorhebben hoe het werkt, maar vanaf dat moment is het super-handig in gebruik. Geen gehannes met knijpsluitingen die niet meer open willen (in de winter met koude handen echt niet fijn). Het materiaal waar je kind op zit is daarnaast gevoerd, waardoor het schokabsorberend werkt. Fijn, want er liggen nogal wat drempels in de stad! De voetsteunen en riempjes zijn ook makkelijk te verstellen (zonder schroevendraaier) en los te maken. Die kids groeien als kool, dus dat verstellen gebeurt dan ook regelmatig.

Lees ook:  5 x de leukste herfstuitjes door heel Nederland voor jong en oud

Getest: Thule Yepp kinderzitjes - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Leuk is dat ik mijn twee dochters altijd zelf kan laten kiezen waar ze willen zitten, voorop of achterop. En ik merk dat het ook vaak verschilt. Er is kortom geen voorkeur. Wat waarschijnlijk komt doordat zowel de Mini als de Maxi er heel leuk kleurrijk uit ziet voor een kind. Wij kozen voor een variant met knaloranje zittingen. Niet alleen voor de kids leuk, maar ook handig voor mij, want ik heb mijn fiets altijd zo gevonden buiten in de drukke stallingen.

Het is kortom heerlijk fietstochtjes maken door onze hoofdstad, wetende dat mijn dochters veilig en comfortabel zitten én ook genieten van het buiten op de fiets zijn!

Categories Kids Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Getest: Thule Yepp kinderzitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *