Getest: Teufel Move BT

by Petrick de Koning

Ik weet niet of ik gekke oren heb, maar de standaard muziek/telefoonoortjes, blijven bij mij nooit zitten. Als ik niet te veel beweeg, bijvoorbeeld in de trein, gaat het nog wel. Maar op de fiets of tijdens het rennen werkt het niet. Koptelefoons met grote doppen zijn geen optie. Het ziet er niet uit en zeker als je zweet is dat oncomfortabel. Daarom had ik tot nu toe nerdy oortjes die met een plastic haak om mijn oren zitten. Definitely uncool! Tijd om een alternatief te proberen: de bluetooth in-ear koptelefoon van Teufel.

Hoewel het natuurlijk om de oortjes zelf gaat, voelt het uitpakken van de Teufel Move BT als het uitpakken van een cadeautje. De oortjes zijn slim gedrapeerd in een speciale etui en zien er strak uit. Als je ze uitpakt valt meteen de vorm op. Geen platte schaaltjes, maar speciaal vormgegeven ‘plugs’ met soepele siliconen die perfect in je oor passen. Veel draagcomfort met als voordeel weinig vals omgevingsgeluid. Bij mij pasten ze meteen, maar als het niet lekker zit, biedt Teufel ook alternatieven. Die zitten in een plastic buisje je waarmee ze – al schuddend – ook kunt reinigen.

Het fijne aan bluetooth is natuurlijk dat je geen geklooi met draden hebt. De Move BT heeft weliswaar een draad, maar die is lekker kort, zodat deze niet in je kleding verstrikt raakt. Ook lekker bij het rennen. Een buitje is dan geen probleem omdat deze koptelefoon spatwaterdicht is. Connecten gaat bijna als vanzelf en de batterijduur van zo’n 20 uur is riant. Laden doe je eenvoudig met een usb-kabel. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat de verbinding wegvalt als je telefoon in je broekzak of tas zit. Met een bereik van 30 meter is dat geen enkel probleem.

Lees ook:  Getest: The North Face Duffel

Leuk al die specs, maar hoe is het geluid? Echt meer dan prima. Zowel rustige klassieke muziek als een stevige beat komen lekker binnen. De bas is lekker intens. En als tussendoor je telefoon gaat, pak je het gesprek met de 3-knoppige afstandsbediening meteen over. Er zit ook extra functionaliteit op om via je headset een gesprek te starten of je laat dat natuurlijk door Siri doen. Wat mij betreft is er maar een conclusie: Teufel Move BT doet wat het moet doen, en veel meer.

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy