Getest: de Peugeot 3008 GT-Line, een stylish krachtpatser

by Imke Walenberg

Afgelopen maart werd de nieuwe Peugeot 3008 SUV in Genève verkozen tot Auto van het jaar 2017. Niet zomaar een prijs, want de jury alleen al bestaat uit 58 Europese journalisten. Allemaal waren ze gecharmeerd van de stijl, het design van het interieur en de prestaties van de 3008 SUV. Inmiddels is er ook een meer sportieve en exclusieve versie van deze Peugeot op de markt, de Peugeot 3008 GT-Line. Met al een award op zoek voor de ‘gewone’ versie, waren wij wel heel benieuwd naar deze sportievere versie.

Looks
De eerste ontmoeting met de Peugeot 3008 GT Line is direct wel indrukwekkend te noemen. Het is een SUV, dus groot(s) is ie sowieso te noemen. En de kleur is haast ‘fierce red’ te noemen. Eén ding is zeker als we deze auto instappen, gezien gaan we worden. De voorzijde is met recht stoer te noemen; deze wordt namelijk gekenmerkt door een stoere verticale grille met chroomrand. Opvallend zijn ook de glanzend zwarte elementen, waaronder het dakpaneel en de buitenspiegels. Maar misschien was ik persoonlijk nog wel het meest onder de indruk van de LED-instapverlichting die het Peugeot logo op de grond projecteert. Ik moest echt twee keer kijken waar dat logoschijnsel vandaan kwam. Tof! Daarnaast zit er een GT Line-embleem op de voorschermen en achterklep, wat de krachtige uitstraling van het geheel nog eens versterkt.

Getest: de Peugeot 3008 GT-Line, een stylish krachtpatser - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Getest: de Peugeot 3008 GT-Line, een stylish krachtpatser - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Rij-ervaring
Bij het plaatsnemen achter het stuur, valt ook meteen het stuur op. Dat is klein, opvallend klein. Vooral in vergelijking met de rest van de auto. Zelf heb ik liever een iets groter stuur, vind ik een meerwaarde voor mijn rijgevoel. De bediening van de navigatie, radio en warmteregulatie werkt heel overzichtelijk met een kliksysteem. Zelfde soort gemak bij het openen en dichtdoen van de achterbak. Met slechts een druk op de knop opent en sluit de achterklap uit zichzelf. Haast een gevoel van ‘het zalig nietsdoen’.

Getest: de Peugeot 3008 GT-Line, een stylish krachtpatser - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Knop waarmee de achterbak automatisch sluit

In de achterbak is overigens genoeg ruimte, een kinderwagen (of twee) is eenvoudig in te pakken. De rijhulpsystemen (die overigens standaard aanwezig zijn) zijn super. Denk daarbij aan Active Safety Brake, Distance alert, Grootlichtassistent, Vermoeidheidsherkenning, Active Lane Departure Warning en Dodehoekbewaking. Vooral de Active Lane Departure was niet te missen, het werd haast een sport voor me om geen één keer buiten de lijntjes te rijden. Goed teken, veiligheid staat voorop immers…

Lees ook:  Met de Dacia Duster op (comfortabel!) avontuur, zowel in de stad als verder weg

Getest: de Peugeot 3008 GT-Line, een stylish krachtpatser - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Getest: de Peugeot 3008 GT-Line, een stylish krachtpatser - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Bijzonder stil
De versie die wij reden had daarnaast ook nog een zogenaamde 1.2 PureTech motor. Om aan de steeds strenger worden milieunormen te voldoen hebben ze bij Peugeot een nieuwe familie van 3-cilinder benzinemotoren ontwikkeld, de PureTech-motoren. Met als resultaat dat de 3-cilinder PureTech-motor lichter en compacter is dan een 4-cilindermotor met hetzelfde vermogen. Het vermogen en de prestaties liggen daardoor op een hoger plan en de motor is bijzonder stil. De 3008 GT-Line zou de zuinigste SUV in zijn segment zijn, en dat kan zomaar kloppen. Het benzineverbruik ligt bijzonder laag als je ziet wat wij hebben gereden met deze grote auto.

Conclusie? Een SUV om blij van te worden, niet alleen van de looks, maar bovenal ook van de performance. Niet alleen is het rijden zuinig, maar heb je toch ook het sportieve gevoel, snel is ie namelijk ook zeker. Wel moet je het niet erg vinden om op te vallen op de weg, want gezien wordt je zeker achter het (kleine) stuur van deze stylish krachtpatser.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy