Getest: de schommelende kinderstoel van iCandy

by Imke Walenberg

Als je kinderen krijgt gaat je leven er nogal anders uit zien. Niet alleen op sociaal en emotioneel vlak, maar ook op materieel vlak. Als er kinderen komen dan wil dat namelijk ook zeggen dat er heel veel speelgoed, kindermeubels en wat al niet meer je huis binnenkomen. Je anders zo stylish (en vrij) opgeruimde inrichting wordt door de kids overgenomen. Zo ook de eettafel. Zelf heb ik twee kleintjes van onder de 2 jaar en die moeten allebei in een kinderstoel aan tafel wanneer we gaan eten. Aan de ene kant moet zo’n stoel fijn zitten voor je kind, maar ook moet ie functioneel zijn (meegroeien als het even kan) en liefst ook nog een beetje een mooi design hebben.

Begin dit jaar introduceerde het Britse merk iCandy de zogenaamde MiChair in Nederland. Een kinderstoel die meegroeit met je kleintje, van de babytijd tot de kleuterschool. En dat in een mooi design sausje. Klinkt goed! Toen we werden benaderd om de stoel te testen, waren we dan ook vooral benieuwd naar het comfort en het praktische aspect.

iCandy MiChair - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De MiChair krijg je bijna helemaal af thuis geleverd. Je hoeft eigenlijk alleen de poten er heel eenvoudig nog onder te klikken en de bekleding aan te brengen (ook met een kliksysteem). Wil je helemaal klaar zijn voor een lange tijd en de stoel ook echt vanaf dat je kind een baby is gebruiken, dan doe je er goed aan de de Comfort Pack en de Newborn Pod erbij te bestellen. Met de Comfort Pack (verkrijgbaar in de kleuren rood, grijs, blauw en groen) kan je niet alleen het formaat van de stoel aanpassen, maar zit je kind ook net wat comfortabeler. De overtrek kan je overigens gewoon in de wasmachine doen, wel zo handig. De Newborn Pod is te gebruiken als wipstoel, maar kan je daarnaast ook heel eenvoudig in de kinderstoel klikken. Stuk gezelliger aan tafel en je kan makkelijker hapjes geven.

Lees ook:  Inspiratietips: geef je keuken een (mini) make-over!


iCandy MiChair - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De combinatie van hout, kunststof en chroom maakt het een erg stijlvolle stoel. En wat ik persoonlijk erg handig vind is dat je de stoel ook makkelijk kan aanschuiven aan een eettafel. Het afneembare eetplateau schuif je precies over de (standaardmaat) tafel heen. Zorgt ook voor minder troep tijdens de maaltijd. Maar het mooiste van de stoel is wel de mogelijkheid om de stoel lager te maken én er een schommelstoel van te maken. Met vier schroeven draai je heel simpel de twee schommelelementen onder de stoel. Of zoals mijn oudste het noemt, de ‘wipwap-stoel’. De stoel is zelfs zo in trek in die vorm, dat mijn twee dochters er haast om vechten wie in de stoel mag…

iCandy MiChair - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog iCandy MiChair - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog iCandy MiChair - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Conclusie: naast goodlooking is de iCandy MiChair ook praktisch gezien een erg fijne kinderstoel. Zowel voor kind als ouder. Het is een kleine investering (het totaalplaatje kost ongeveer 600 Euro), maar dan heb je wel de zekerheid van een stylish duurzame investering.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy