Bistro De Struisvogel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Frans-klassiek met een nieuwerwets organic elan in Bistro De Struisvogel

Soms zijn de plekken die wellicht niet zo hip & happening zijn, juist heel erg leuk en bovenal, authentiek. Zo ook Bistro De Struisvogel, aan de Nieuwezijdse Voorburgwal, midden in het centrum van Amsterdam. Net geopend afgelopen zomer, door dezelfde mensen die ook eigenaar zijn van Restaurant De Struisvogel aan de Keizersgracht. Maar nu dus een bistro en wel op de plek waar voorheen het bekende restaurant Le Petit Latin gevestigd was. Bekend, want het favoriete restaurant van wijlen Johannes van Dam.

Bistro De Struisvogel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Op een druilerige woensdagavond dalen wij af in de kelder van het 17e eeuwse pakhuis waar de bistro in is gevestigd. De sfeer doet nostalgisch aan, maar zeker gezellig. We worden aller-hartelijkst ontvangen. In De Struisvogel kan je losse gerechten van de kaart bestellen maar je kan ook van een drie-, vier of zelfs vijfgangenmenu kiezen. Wij mogen die avond van alles wat proeven.

Bistro De Struisvogel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Bistro De Struisvogel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Met de keuken mikken ze een beetje op Frans-klassiek maar dan met een nieuwerwets organic (seizoens/biologisch/streek) elan. Denk daarbij aan een cocktail van pulpo en citroen (erg geslaagd van smaak), een prima garnalenbisque met mosselen, vogole en pastisroom, struisvogelbiefstuk (of couse!) met rode port en sjalot en de kalfswang die we geserveerd krijgen is lekker langzaam gegaard. Het grand dessert is wellicht echt de kers op de taart te noemen; mokkamouse, limoncello-cheesecake, chocolade-kokostaart. We smullen ervan totdat we echt niet meer kunnen. Het eten was krijgt dan ook zeker een ruime voldoende, hoewel niet super vernieuwend (een echt verrassend gerecht bleef uit). Ook de service krijgt een dikke plus. Wat ons daarnaast opviel wat dat De Struisvogel een bistro is met fijne muziek, iets wat we ook nog niet vaak meegemaakt hebben.

Lees ook:  Zomers goud

Bistro De Struisvogel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Bistro De Struisvogel - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Als je op zoek bent naar een ongedwongen plek, met prima eten, goede gesprekken en een vleugje nostalgie, dan is het zeker een aanrader om een keer een tafel te resereveren in Bistro De Struisvogel.

Bistro De Struisvogel
Website: www.bistrodestruisvogel.nl
Nieuwezijds Voorburgwal 306

0 comments on “Frans-klassiek met een nieuwerwets organic elan in Bistro De Struisvogel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *