De eerlijke bedgeheimen van Yumeko

by Imke Walenberg

Er waren eens twee mannen uit de drukke marketing- en mediawereld. Een wereld waar ze op een gegeven moment wel klaar mee waren. Samen besloten ze een product op de markt te brengen. Iets dat honderd procent eerlijk moest zijn, iets dat past in een healthy lifestyle én iets dat er nog niet was. En zo werd Yumeko geboren. Een bedrijf dat als eerste in Nederland eco dekbedden verkoopt die gevuld zijn met 100 procent biologisch ganzendons.

Yumeko - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Afgelopen maand mochten wij kennis maken met dit bijzondere merk. Want, hoewel het al een tijdje te koop is, hadden wij er nog niet eerder van gehoord. Allereerst leerden we dat het woord Yumeko een Japanse meisjesnaam is bestaande uit de woorden Yume en Ko. Ze betekenen “droomkind” of “droommeisje”. Ik moest hierbij ook gelijk denken aan het Japanse woord Ikigai, wat vrij vertaald ‘datgene waar je in de ochtend voor wakker wordt’ betekent. Het hangt een beetje samen met het Japanse idee voor een lang en gelukkig leven. En goed en genoeg slapen is daar weer een essentieel onderdeel van. Liefst op een fijn matras, onder een dito dekbed.

Yumeko - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogYumeko - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Om ons het Yumeko-gevoel gevoel dan ook echt te laten ervaren, mochten we deelnemen aan een Yoga Nidra (oftewel slaap yoga) sessie waarbij we lagen op een puur natuur, biologisch matras van Yumeko. Eén uur Yoga Nidra is te vergelijken met vier uur slaap, zo zegt men. Dat klonk mij niet vervelend in de oren (hallo slaapgebrek met twee kleine kinderen onder de 2 jaar…). En zodoende werden we door een yogadocent een uur lang, in een prachtige gestylde herenkamer door Anne-Floor Nolet, in een staat van bewustzijn tussen slapen en opmerkzaam zijn gebracht. Want écht in slaap vallen ‘mocht’ niet. En man, wat was dat heerlijk! Helemaal in combinatie met het matras waar we op lagen. Ligt toch even anders dan een yogamatje.

Lees ook:  Recharge jezelf én je auto

Een slimme manier van Yumeko dan ook om ons zo met hun ‘bedgeheimen’ kennis te laten maken. Dat het ook nog eens eerlijke bedgeheimen zijn, maakt het alleen maar mooier. Overigens bestaat de collectie van Yumeko niet alleen uit matrassen en dekbedden. Zo kan je er ook terecht voor Merino wollen kruikzakken, flanel beddengoed (van 100% biologisch flanel) en voor bedsokken van warme alpacawol van de alpaca’s die in de heuvels van Devon, Engeland vrij rondlopen.

Behoorlijk Ikigai als het ons vraagt!

Yumeko - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy