Dit zegt het type koffie over jouw date

by Redactie

Vandaag, 1 oktober, is het Wereld Koffiedag. Afspreken bij een koffietentje voor een eerste date* is vandaag misschien nog wel betekenisvoller. Want wist je dat het kopje koffie dat je date bestelt veel over zijn of haar persoonlijkheid zegt? Gaat een date voor een , dan heb je een grote kans dat er een vurig en passievol type tegenover je zit. Gaat de voorkeur uit naar een rustiger type? Houd dan de ogen open voor een date die een cappuccino bestelt. Het bestellen van hippe nieuwe koffies kun je maar beter achterwege laten op je eerste date, singles zijn op een date niet bepaald onder de indruk van koffie connaisseurs.

Afspreken bij een koffietentje voor een eerste date is meestal een prima idee. Ruim de helft van de Nederlandse singles vindt het een goede locatie om voor het eerst af te spreken met een potentiële vlam. Vooral de relaxte sfeer is voor vrouwen (70%) een reden om hier af te spreken. Mannen hebben toch iets minder met de koffiedate. Een kwart van de mannen duikt namelijk liever de kroeg in met zijn date.

Dit zegt het type koffie over jouw date - Wereld Koffiedag - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Herken het type aan de koffie
De favoriete koffiebestelling van je date geeft een kijkje in zijn of haar persoonlijkheid. Zoals gezegd bestellen vurige, zelfverzekerde types het vaakst een pittige (35,7%) en kiezen vrolijke, ‘easy-going’ types het liefst een cappuccino (24,7%). Besteld een date een latte, dan is de kans groot dat hij of zij een rustig en stabiel persoon is (11%).

Een goede indruk achterlaten op je date? Kies dan voor de ‘gewonere’ koffies, want van een date die een kurkuma latte met extra shot bestelt, raken de meeste single niet onder de indruk. Singles hebben het liefst een gewone koffiedrinker tegenover zich zitten tijdens een date. Als singles op date zijn hebben ze het liefst dat hun date de volgende koffie bestelt:

Lees ook:  Top 5 wijn regio's in Europa: een heuse wijn-bucket list to go to!

Zwarte koffie of (23,3%)
Cappuccino (21,2%)
Koffie verkeerd of latte macchiato (9,0%)
Iemand die helemaal geen koffie drinkt (8,8%)
Hippe en trendy koffiespecialiteit (4,1%)

Geen angst voor slechte adem
Van al het koffiedrinken gaat de geur van de adem er meestal niet op vooruit. Maar Nederlandse singles maken zich hier niet druk om. Ruim driekwart van de singles geeft aan geen enkele moeite te hebben met een koffie adem tijdens hun date. Laat die ’s maar komen dus!

Dit zegt het type koffie over jouw date - Wereld Koffiedag - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

* datingservice Lexa.nl dook in de koffiegewoontes van singles in Nederland

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy