Cocktail connaisseur worden? Ga dan een avondje langs bij Bluespoon!

by Jorn Rohde

Ja, ik geef het toe. Ik hou van cocktails. En het liefste zoveel mogelijk. Oh shit, dat klinkt een beetje fout maar dat is het niet. Vooral niet als je je cocktail drinkt bij Bluespoon, de bar in het Andaz hotel op de Prinsengracht. Dat klinkt niet echt als een plek waar je als Amsterdammer naartoe gaat. Echt zo’n ding voor toeristen. Maar dan vergis je je. Het is een super gastvrije, vet ingerichte en knallende cocktailtent. Ok, knallend is het deze avond omdat er een feestje is georganiseerd waar de dj lekkere plaatjes draait maar de cocktails zijn knallend lekker.

Poeh, welke ik allemaal geproefd heb? Tsja, waar moet ik beginnen. Ik begin wel met een confession. Ik dacht namelijk dat ik een cocktail connaisseur was, maar na een avondje Bluespoon weet ik dat dat zeker niet zo was. Onze classy gastvrouw Agnieszka verzekerde me dat als je de Negroni niet kent, je nog nooit in een echte cocktailbar geweest bent. Waarvan akte.

De hele avond is een experience dus dat begint al met het moment dat je wilt bestellen. Sommige gasten verbaasden zich, is dit de bar? Het lijkt een prachtige lange “tafel” waar de shakers aan staan en waar je naast zit terwijl de cocktails voor je worden bereid. Vervolgens komt het “menu” in een dik boek dat ook een sprookje zou kunnen bevatten en het leest alsof je uit eten gaat. Voorafje, hoofdgerecht en toetje. Dat is de opbouw van de avond die wordt aangeraden en waarop de cocktails zijn gecreëerd. Verwacht geen standaard Mojito of Bloody Mary. Maar ‘El “Greengo’, tequila meets avocado en de shared cocktail ‘Forget-me-not’ die je samen met je lief kan delen. Uiteraard kan je ook gewoon lekker bestellen waar je zin in hebt, maar ik laat me vanavond leiden door de Alice in Wonderland entourage.

Lees ook:  Een culinaire, inspirerende parel in Eindhoven

bluespoon - daily cappuccino - lifestyle blog

Mijn favoriet: Morning Iced Latte. Huh, is dat niet iets dat je bij Starbucks besteld? Als dat zo zou zijn dan was de halve wereld alcoholist, want oei wat is dit goddelijk. Het is een gebakje in een glas, het is een toetje maar wel een die ik elke dag wil eten. Voor ontbijt, lunch en diner.

Oh, mijn andere favoriet: het échte toetje, Mrs Bluespoon blossom in the snow. Deze is echt out of this world. Alsof je fruitige sneeuw drinkt. Fruitige sneeuw… Can you imaging? Bij Bluespoon kan het. Ga ff langs en laat je betoveren.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy