Dit zijn dé bloemen- en plantentrends van 2018

by Sheima Josodimedjo

Vorige week vond de Trendlunch 2018 plaats in de Amsterdam Studio’s. Hier werden alle nieuwe trends op gebied van bloemen en planten gepresenteerd. Een soort Amsterdam Fashion week in één dag kun je zeggen, maar dan voor bloemen en planten in de vorm van een lunch.

Van de verschillende bloemensoorten en plantensoorten tot kleuren, structuren en vormen. Alles werd besproken tijdens de trendlunch (overigens een initiatief van de websites mooiwatbloemendoen.nl en mooiwatplantendoen.nl).

Maar wat zijn nu die trends van het aankomende jaar? Hieronder lees je welke trends dat zijn en welke ingrediënten je daarvoor nodig hebt. Maar beter nog: de foto’s laten zien hoe je die trends daadwerkelijk tot leven kunt laten komen in jouw (indoor en outdoor) interieur.

Re-assemble
Maak kennis met de trend re-assamble. Deze trend is gebaseerd op de diversiteit in de huidige maatschappij. Het mooie aan diversiteit is dat we nieuwe en oude onderdelen met elkaar kunnen combineren, zo ook in het bloemen- en planteninterieur. Verschillende vormen, kleuren en materialen kunnen samen. Wees creatief, indoor en outdoor!

– vormen: willekeurige vormen die samen een collageachtig geheel maken.
– kleuren: fel, pastel, levend groen.
– materialen: zowel nieuw als recycled. Bijvoorbeeld kunststof en kartonnen vazen.
– dessins: verschillende dessins in combinatie. Een soort patchwork in geheel.

Dit zijn dé bloemen- en plantentrends van 2018 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Romance 3.0
Bloem- en plantstukken met krachtige vormgeving en superluxe materialen. Je mag best uitpakken in 2018 op het gebied van romantiek. Grote bloemen en planten in de meest intense en rijke kleuren zijn weer terug. Maar als je van zachte kleuren houdt kun je ze ook combineren met pastelkleurige bloemen.

Lees ook:  Kleur bekennen! Zo kies je de mooiste kleuren voor jouw interieur.

– vormen: groots, extra bol en decoratief.
– kleuren: intensieve tinten en pasteltinten.
– materialen: luxe materialen zoals fluweel , glas en koper.
– dessins: alle dessins met bloemenprint of borduursel.

Dit zijn dé bloemen- en plantentrends van 2018 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Punk Rebooted
De woorden stoer en rauw omschrijven deze trend het best. Met Punk Rebooted maak je een statement in je interieur, eentje met een anarchistische uitstraling. De kleuren zwart en rood worden veel met elkaar gecombineerd. Om het contrast wat te verzachten kun je kleuren als groen, beige en nudes toevoegen.

– vormen: ruw, ruig, scherp en puntig.
– kleuren: veel contrast met zwart en rood. Groen, beige en nudes voor de verzachting.
– materialen: stoere en industriële materialen. Rauw en ongepolijst.
– dessins: een soort industriële kopie van luxe materialen met daarop krassen, vlekken of spatten.

Dit zijn dé bloemen- en plantentrends van 2018 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Dit zijn dé bloemen- en plantentrends van 2018 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto credits: mooiwatbloemendoen.nl en mooiwatplantendoen.nl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy