Grillgekte bij befaamd kiprestaurant Van ’t Spit

by Wanda Bregman

Van ’t Spit is welbekend in Rotterdam, hier komt de Rotterdammer voor (h)eerlijk, verse (hij liep gisteren nog in ’t gras) hennen die aan het spit gezellig draaien boven houtskool Uit Cuba. Deze kippen krijgen geen rotzooi als antibiotica binnen en pikken 100% plataardige graantjes van ’t land. Hoe mals en lekker wil je je kip hebben. En nu, naast de gegrilde kippen, breidt het kiprestaurant uit met kipsaté, ribs, grillburgers en braadworsten. Van kiprestaurant naar grillrestaurant dus. Hoogste tijd om een voorproefje te nemen van deze grillgekte in dit eigenwijze restaurant. Want waarom moet het lekkerste kiprestaurant ook burgers (200 gram 100% Angus beef!), worsten met tijm en nootmuskaat en gelakte met huisgemaakte marinade ribbetjes serveren?

Easy. Omdat niet iedereen kip lekker vindt (echt waar) en dat iemand ook wel eens wat anders wil dan een mals kippetje in dit toffe, authentieke restaurant. Okay, point taken. Vertel even wat meer dan over de huisgemaakte marinade. Geheimpje van de chef. De kippertjes baden zo’n 24 in de marinade met maar liefst 30 verschillende kruiden en specerijen. Krijgen ze niet alleen een goudbruin kleurtje van, de smaak is ook nog eens uniek. En ook de ribbetjes worden naar hartenlust in de marinade gedoopt. Alle sauzen zijn trouwens huisgemaakt bij Van ’t Spit. Van appelmoes tot de mayonaise met een vleugje citroen en knoflook. De piripirisaus is met een tikkie madame jeanette (hot!) is niet te versmaden, evenals de geurige satésaus.

vantspit_rotterdam vantspit_rotterdam

Daarnaast heb je de keuze tussen een barbecuesaus die lekker rokerig proeft en een rode uienchutney met honing en rozemarijn. Nieuw is de burgersaus De übersmakelijke burger ligt op een warm brioche-broodje omringd met die saus en de uienchutney op een blad sla en gerijpte cheddarkaas. Klinkt delicieus, is het ook. De braadworsten worden geaccompagneerd met ongelooflijk lekker vers knapperig brood en milde huisgemaakte mosterdcurrysaus. Moeten we het nog hebben over de sappige kipsaté? Oké, in een woord: goddelijk! Alle gerechten bij Van ‘t Spit worden vergezeld met verse sla en dikke frieten. Je kunt van ’t spit genieten in Amsterdam, Breda, Eindhoven, en natuurlijk in de stad aan de Maas. Ook de inrichting is top, hoe een grillrestaurant moet zijn: robuust en met veel hout en ijzer, waar jazz mixed met blues en country op de achtergrond klinkt. Wel rekening houden dat je met een lekker barbecueluchtje naar buiten stapt, maar dat heb je er echt voor over, believe me.

Lees ook:  5 x nieuwe (zomer)hotspots in Nederland

Grillrestaurant Van ’t Spit, Oostzeedijk 272, Rotterdam, www.vantspit.nl.

Foto’s header: via Facebook-pagina Van ’t Spit

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy