Auto verkopen: waar moet je aan denken?

by Redactie

Je hebt een nieuwe auto op het oog, geen auto meer nodig of je kunt het geld gewoon goed gebruiken: er zijn verschillende redenen om je auto te verkopen. Wat de reden ook is, je wilt je auto natuurlijk het liefst zo snel mogelijk verkopen tegen de beste prijs. Maar waar moet je allemaal op letten bij het verkopen van je auto en hoe maak je jouw auto zo aantrekkelijk mogelijk voor potentiële kopers?

Advertentie
De advertentietekst is heel belangrijk; op basis hiervan bepalen potentiele kopers of ze überhaupt langs willen komen om de auto te bekijken. Vermeld het merk, het model en het bouwjaar. Maak mooie, duidelijke foto’s van je auto. Zorg ervoor dat je een realistische prijs vraagt. Deze kun je controleren door te kijken wat de dagwaarde van je auto is en wat andere verkopers vragen voor hetzelfde model in dezelfde staat. Is je auto nog redelijk nieuw of heb je hier nog maar weinig kilometers mee gereden? Zet dit dan zeker in de advertentie. Vertel ook wanneer de auto de laatste apk-keuring heeft gehad en wees eerlijk over de reden waarom je de auto wilt verkopen.

Papierwerk
Zorg ervoor dat je het juiste papierwerk bij de hand hebt als er een potentiële koper langskomt om de auto te bekijken, dit wekt vertrouwen. Denk aan je eigen identiteitsbewijs, het kentekenbewijs en het onderhoudsboekje. Je kunt ook een tellerrapport aanvragen bij de RDW, dit geeft de koper inzicht in de tellerstand van je auto.

Eerste indruk
Het is belangrijk dat je auto er van de buitenkant goed uitziet. Dit is namelijk de eerste indruk die de potentiële koper krijgt van je auto. Maak de auto schoon voordat er iemand langskomt, of rijd even langs de carwash. Let er ook op dat de binnenkant netjes is, haal hier even een stofzuiger en een doekje doorheen. Heeft je auto krassen of deuken? Laat deze dan repareren of laat de koper eerlijk zien waar de schade zit.

Lees ook:  Snelweg Sprookjes maken van je autorit een interactief voorleesmoment

Technische status auto
Het is uiteraard ook van belang dat de auto technisch in orde is. Controleer dus of alles goed werkt; de motor, airconditioning, kachel, verlichting, ruitenwissers. Maak zelf een testrit in je auto en let erop dat je auto geen rare geluiden maakt. Wees altijd eerlijk over de mankementen van je auto; als de koper na de aankoop een mankement ontdekt, kan deze de aankoop ongedaan maken.

Auto overschrijven
Auto verkocht? Dan is het belangrijk dat je de auto laat overschrijven op de naam van de koper. Je ontvangt als verkoper dan een vrijwaringsbewijs; het bewijs dat jij niet meer verantwoordelijk bent voor de auto. Je kunt hiermee bij de meeste verzekeraars ook je autoverzekering vroegtijdig opzeggen.

Verkoop uit handen geven
Vind je het te veel gedoe om je auto zelf te verkopen? Dan kun je er ook voor kiezen om de verkoop uit handen te geven. Je kunt je auto verkopen aan een partij die auto’s inkoopt en verkoopt, of aan de garage. Het nadeel hiervan is wel dat je hierdoor waarschijnlijk wel een stuk minder verdient aan de auto.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy