5 x groene hotspots in Nederland

by Isabeau Kamphuis

Er nog niet helemaal klaar voor om de zomer volledig achter je te laten? Alhoewel wij dol zijn op alle seizoen en van plan zijn enorm te genieten van de herfst, snappen we dit gevoel helemaal. Laten we eerlijk zijn: we hebben veel te weinig perfecte zomerdagen gehad in 2017 en als je nog even wilt genieten van een tropische omgeving zonder de grens over te moeten dan kunnen wij je daar een handje bij helpen. Dit zijn onze vijf favoriete botanische hotspots van het moment, where food and drinks meet greenery ;)

1) Bar Botanique – Amsterdam
Al eerder schreven we over deze populaire spot. Niet alleen kun je er zomers op een gezellig terras aan een van de fijne tafel neerploffen, maar ook het gehele jaar door binnen in een geweldige interieur. Groen is absoluut een sleutelwoord als het gaat om het interieur van Bar Botanique want zowel het meubilair als een overload aan planten brengt deze tropische kleur naar voren. Met heerlijke lounge fauteuils voor een cappuccino-break of een tafeltje waar je kunt genieten van heerlijke pizza’s en andere gerechten is dit de perfecte Amsterdamse hotspot; en dat allemaal op loopafstand van station Muiderpoort.

5 x groene hotspots in Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Beeld via Facebook pagina Bar Botanique

2) Aloha – Rotterdam
De perfecte naam voor deze tropische, hawaainse hotspot in Manhattan aan de Maas. Je kunt er terecht voor lunch en diner maar ook voor een kop koffie, gezellige borrel met snacks of een heerlijke cocktail.

5 x groene hotspots in Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Beeld via Facebook pagina Aloha

3) Lot en de Walvis – Leiden
Wellicht wordt het nu iets te koud om op het terras (met uitzicht op een haventje!) te zitten maar ook binnen ben je hier aan het juiste adres. Kies één van de geweldige ruimtes uit om neer te ploffen en te genieten van het uitgebreide menu. In het interieur is gebruik gemaakt van geweldige materialen waardoor de ruimtes een natuurlijke, rauwe, maar toch knusse uitstraling krijgen. Oh, en het menu is ook een echte aanrader voor de kleintjes!

5 x groene hotspots in Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Beeld via website Lot en de Walvis

4) Le Jardin – Utrecht
Een strak, modern en donker interieur wordt afgewisseld met een volledige jungle aan planten. Niet alleen kan je diner bij Le Jardin in Utrecht tussen de planten, er wordt ook enthousiast gekookt met groenten en kruiden uit het seizoen, het liefst van lokale herkomst. En misschien wel het allerbeste: je kunt een stukje van deze prachtige oase mee naar huis nemen! Le Jardin heeft namelijk haar eigen bloemist waar je hangplanten, accessoires en natuurlijk bloemen kan kopen.

5 x groene hotspots in Nederland - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Beeld via Facebook pagina van Le Jardin

5) The Avocado Show – Amsterdam
Last but not least, wederom een al eerder genoemde (en erg bekende) hotspot in Amsterdam maar we konden het gewoon niet laten. Niet alleen bestaat het interieur voor een groot deel uit groene muren en een plantoase; ook het menu is groen! Waarschijnlijk had je het al geraden maar alles draait hier dus om avocado’s. Zeker een aanrader voor de liefhebbers.

Lees ook:  Win: 2x2 tickets voor de Amsterdam Dance Cruise @ ADE

Foto header: foto links via Facebook pagina Le Jardin, foto rechts via website Lot en de Walvis

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy