3 x langer plezier van je smartphone-batterij

by Redactie

We checken met z’n allen gemiddeld zo’n 150 keer per dag onze smartphone. Gemiddeld… dus dat wil zeggen dat er ook mensen zijn die dat meer dan 150 keer doen. Dat is ontzettend veel. De smartphone gaat bij de meesten van ons dan ook overal mee naar toe. Onderweg even appen met je beste vrienden, een YouTube-video kijken tijdens het wachten of thuis op de bank een leuke game spelen. Je smartphone is er altijd… totdat de batterij leeg is. Voor sommige mensen is de angst om met een lege batterij te zitten zelfs zo groot, dat het een fobie is: Nomophobia. Natuurlijk wel heel extreem, maar het bestaat zeker. Om zoiets te voorkomen is het handig als je batterij lang(er) meegaat.

Super batterij
De accu van de meeste nieuwe smartphones gaan al ontzettend lang mee. De laatste modellen van Samsung hebben bijvoorbeeld zo’n krachtige batterij, van maar liefst 3000 mAh aan inhoud. Dit staat gelijk aan 20 uur bellen of ruim 10 uur lang het internet afstruinen. Deze telefoons gaan moeiteloos een hele dag mee op dezelfde lading. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je gebruik, maar je kunt vrijwel altijd gerust de oplader thuislaten. Wil je nóg zorgelozer op pad? Met deze makkelijke tips verbeter je de duur van jouw batterij! Samen met KPN – Samsung hebben we 3 tips opgesteld:

1) Donkere wallpaper
De meeste Samsungs hebben een heel mooi AMOLED-scherm. Hierbij zijn kleuren levensecht en is zwart ook écht zwart. Dat nodigt uit om een te gekke achtergrond op je telefoon te zetten. Maar wist je dat dit scherm best wel wat energie verbruikt om zulke mooie kleuren weer te geven? Kies daarom voor een donkere wallpaper. Dat kost minder energie en daardoor gaat de accu langer mee.

Lees ook:  Backstage bij Google

3 x langer plezier van je smartphone-batterij - Daily Cappucciino - Lifestyle Blog

2) Doze-modus
Vanaf Android 6.0 Marshmallow heeft Samsung de zogenaamde Doze-modus. Deze instelling wordt geactiveerd zodra je je telefoon met het scherm uit neerlegt. Je Samsung smartphone wordt dan tijdelijk op een wat lager pitje gezet. Net zoiets als het soort stop-en-start-systeem bij sommige auto’s, een modus om energie te besparen. Je kunt zelf instellen welke apps in Doze-modus op stil gezet worden. Je kunt bijvoorbeeld WhatsApp geactiveerd laten zodat je belangrijke berichtjes niet mist.

Zo stel je de Doze-modus in:
Open het instellingenmenu op je Samsung telefoon.
– Kies ‘Batterij’.
– Klik op de Menuknop en kies op ‘Batterij optimalisatie’.
– Open het dropdown-menu en kies ‘Alle apps’.

Vanaf hier kun je bepaalde apps ook weer uitschakelen en de Doze-modus verder personaliseren. Niet alleen handig voor je batterij maar ook reuze effectief voor je concentratie!

3) Update je apps!
Je zult merken dat je regelmatig de mogelijkheid krijgt om je apps te updaten. Als er nieuwe features zijn is dat natuurlijk een leuke, zichtbare update. Achter de schermen gebeurt er echter ook veel. Wist je dat app-ontwikkelaars regelmatig hun apps updaten om ze soepeler te laten werken? Dit varieert van bug fixes tot de verbetering van app-prestaties, waaronder vermindering van het energieverbruik. In de Google Play Store zie je bij zo’n update ook wat er nieuw is. Wanneer je jouw apps regelmatig updatet, gaat je smartphone-batterij nóg langer mee!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy