4 x anders dan anders activiteiten in de sneeuw

by Redactie

Voor de echte wintersportliefhebbers onder ons breekt er weer een mooie tijd aan de aankomende tijd: de latten kunnen weer worden ondergebonden. Heerlijk door het witte poeder roetsjen, lekker buiten zijn en jezelf aan het einde van de dag belonen met een een warme choco of glühwein. Niet zo’n ski- of snowboardfanaat? Dan zijn er gelukkig ook heel veel toffe andere activiteiten in de sneeuw om te doen:

1) Een sneeuwschoenwandeling maken
Afgelopen jaar maakten we in de omgeving van Savoie Mont Blanc een paar prachtige sneeuwschoenwandelingen. Eén keer deden we dat “by night” waarbij we halverweg de wandeling even mochten opwarmen met een zogenaamde génépi – een zoete kruidenlikeur gemaakt van plantjes en kruiden die groeien in het rotsachtige hooggebergte van de Franse Alpen. Een heus Alpenshotje dus! De tweede sneeuwschoenwandeling bracht ons dwars door een bos naar een joert waar we letterlijk wegsmolten bij een fondue Savoyarde. Een heerlijke beloning na een lange sneeuwschoenwandeling…

2) Je eigen iglo bouwen
Oftewel; de IgloExperience! Een heel tof concept waarvoor je zeker geen koukleum moet zijn. De experience duurt 5 dagen, met als hoogtepunt het slapen in je zelfgebouwde iglo. Je kan je individueel hiervoor opgeven, maar ook als team.

3) Met z’n allen op de familie-slee
Als je vroeger al van sleetje rijden hield, dan is deze activiteit zeker iets voor jou. De Snake-gliss is namelijk een ‘familie-slee’. Je kan er met max 12 personen opzitten (vanaf 3 jaar oud) en roetsjt op één lange slee zo naar beneden.

4) Maak een hondenslederit
Ook deze activiteit deden wij, net als het sneeuwschoenwandelen, in de mooie Savoie Mont Blanc omgeving afgelopen jaar. Een bijzondere ervaring die we niet zo snel zullen vergeten en dan ook zeker een aanrader is!

Lees ook:  Waar de natuurliefhebber, stedenjager of foodie heen moet tijdens een reis naar China

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy