Ultieme thuis-barista met de N Creatista Plus

by Imke Walenberg

Van 9 tot en met 12 november vindt in Seoul, Korea, de World Barista Championship plaats. Meer dan 60 barista kampioenen van over de hele wereld zullen dan de strijd met elkaar aan gaan om de felbegeerde titel van wereldkampioen binnen te slepen. Wie maakt de mooist latte art en zet de lekkerste, meest verse koffie? Met een gewoon bakkie pleur lijk je tegenwoordig niet meer aan te kunnen komen namelijk. En waar 10 jaar geleden het woordje barista nog vraagtekens opwierp, is het nu een heus begrip geworden. Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar hun ‘inner barista’, en gaan thuis aan de slag met latte art. Een goede machine is dan wel een must. N heeft vorige maand een nieuwe N machine op de markt gebracht, genaamd Creatista Plus, en daar kan je als thuis-barista zeker mee uit de voeten. En mooi meegenomen: hij heeft ook nog eens dé perfecte looks.

Zelf een latte art champion worden
De Creatista Plus is de eerste N machine waarmee latte art gecreëerd kan worden. Oftewel: je kan heel eenvoudig elk melkrecept thuis bereiden. Van een klassieke cappuccino tot een fluweelzachte flat white of romige latte macchiato. De machine heeft een automatisch stoompijpje dat melkschuim bereidt waarvan de textuur en temperatuur kan worden ingesteld. Zelf heb ik enige barista-ervaring en het moet gezegd dat ik onder de indruk was van het melkschuim dat de Creatista maakte. Mooi glanzend, amper tot geen luchtbelletjes en goed vol. Zelfs als je andere melk dan volle melk gebruikt, is het resultaat perfect. Zo testte ik het bijvoorbeeld met Amandelmelk, halfvolle melk en sojamelk. Stuk voor stuk leverde het mooi schuim op met de juiste textuur. Bij het inschenken van de melk in de koffiekop werd de melk ook precies goed vermengd met de koffie. Kleine tip nog: let bij de alternatieve ‘melksoorten’ op het eiwitgehalte. Dit kan namelijk per merk verschillen. De ervaring is dat hoe hoger in eiwitten, hoe beter de melk schuimt.

Lees ook:  Cappuccino drinken volgens de regels


Micro-melkschuim
Pluspunt daarnaast is dat de machine echt heel eenvoudig werkt. Het heeft een intuïtief digitaal display die je als gebruiker door de verschillende koffievariaties leidt. Ieder recept is geprogrammeerd met de perfecte melkschuimtextuur en temperatuur, maar de instellingen kan je ook nog zelf heel makkelijk aanpassen. Wil je bijvoorbeeld dat je cappuccino net iets heter is of de melk net wat dikker, dan hoef je alleen maar aan de knop te draaien. Leuk detail is dat er ook de instelling ‘micro-melkschuim’ is speciaal voor latte art. Tot slot wordt het stoompijpje automatisch gereinigd. Geen gedoe met moeilijk schoonmaken dus. Iets wat mij altijd weerhield van een cappuccino zetten met andere gelijksoortige apparaten.

Looks
Qua looks is het ook een erg fijne toevoeging in je interieur. Met een uiterlijk van geborsteld roestvrij staal, afgeronde hoeken en chromen details is het een ware eyecatcher. Zelf de ultieme thuis-barista in jezelf naar boven laten komen? De nieuwe N Creatista Plus is sinds 16 augustus exclusief verkrijgbaar bij N Boutiques en online via www.n.com voor € 499,-.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy