Tips & tricks auto-ongeluk: voorkomen en afhandelen

by Isabeau Kamphuis

Een ongeluk zit in een klein hoekje; een cliché uitspraak voor een reden want hij is helaas hartstikke waar. Ongelukken plannen we nooit en komen altijd uit een onverwachte hoek, of we het nou hebben over iets kleins zoals je teen tegen de tafelpoot stoten of een serieuze zaak zoals een auto-ongeluk met een whiplash als gevolg. Betekent dit dat we als angsthazen veilig thuis blijven zitten de rest van ons leven? Nee, natuurlijk niet! Maar jezelf voorbereiden op vervelende situaties kan het aanpakken en wellicht zelfs voorkomen van zo’n situatie een stuk makkelijker maken. Vandaag daarom een aantal tips over hoe je een auto-ongeluk kunt voorkomen en welke stappen je kunt ondernemen als deze toch plaatsvindt.

Verklein de kans op een auto-ongeluk
Er zijn een aantal handelingen die je kunt ondernemen of overwegen om auto-ongelukken te voorkomen. Gebruik van smartphones in het verkeer is nog steeds een veelvoorkomende oorzaak bij ongelukken in het verkeer; gewoon niet doen dus! Gelukkig zijn daar genoeg apps en gadgets voor, die het proberen zeker waard zijn maar ook de vliegtuigstand kan hier goed van pas komen.

Naast je focus behouden tijdens het rijden is ook je houding super belangrijk. “Fake it till you make it” werkt in veel situaties maar als het op autorijden aankomt en de gladde wegen die de aankomende maanden met zich mee zullen brengen je nerveus maken, dan is een slipcursus misschien wel de oplossing voor jou. Een goede voorbereiding en weten wat je moet doen in zo’n situatie maken een hoop verschil en zo’n cursus kan je ook nog eens helpen met het herstellen van je zelfvertrouwen achter het stuur.

Lees ook:  Citroën ë-C4: 100% elektrisch, 110% comfort én rijplezier

Toch een ongeluk, wat nu?
Maar zoals we allemaal helaas wel weten: een ongeluk zit in een klein hoekje. Zelfs de beste bestuurders met jarenlange ervaring die nooit hun telefoon aanraken kunnen dikke pech hebben op de weg. Geen probleem, blijf kalm en kijk eerst of jij en eventueel andere passagiers gewond zijn. Pas wel op, want vlak na een ongeluk sta je stijf van de adrenaline en klachten kunnen ook later nog naar voren komen. Bij ernstige schade door letsel kun je achteraf altijd contact opnemen met bijvoorbeeld Palsletselschade.nl. Als iedereen in orde is en het gaat om een klein ongeluk, zorg dan dat je de rest van het verkeer niet hindert en verplaats, indien dit veilig kan, je auto. Vergeet vervolgens niet gegevens uit te wisselen met andere betrokkenen en maak foto’s van het ongeluk zodat je deze later bij je verzekeraar kunt inleveren als bewijs.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy