Review: een Frans smaak-avontuur bij The French Connection

by Imke Walenberg

Een jaar geleden heropende restaurant The French Connection(TFC) aan de Singel, hartje Amsterdam. In 2015 werd het restaurant al geopend maar toen met een meer ‘Franse tapas’ inslag. Dat werkte toch minder goed dan gedacht en dus werd er gewerkt aan een nieuwe culinaire Franse visie: 10 wisselende à la carte bereidde (tussen)gerechten geïnspireerd op de Franse regio’s. Wij gingen proeven.

Lof voor de gastheer
TFC is gevestigd in de kelder van het (voor velen) bekende Odeon-gebouw. Zodra je binnenstapt, laat je de drukke stad achter je en beland je in een prachtig, historisch decor waar een fijne ambiance hangt. Diezelfde warmte voelen we als we worden opgevangen door de bediening van die avond. En in het bijzonder onze gastheer. Niets dan lof voor deze jongeman, die je als gast ontzettend welkom laat voelen, veel weet over alles wat we eten en drinken en dit ook nog eens op een aanstekelijke passievolle manier weet over te brengen. Een goede binnenkomer alvast!

Culinair onder de pannen
We krijgen een 5-gangen diner uitgeserveerd uit de keuken van de jonge chef Jef van den Hout. We kiezen voor zowel een vegetarische variant als een vlees/vis-variant. De gerechten worden qua timing telkens erg prettig uitgeserveerd. Je bent echt een hele avond culinair onder de pannen, zonder dat je je trouwens helemaal vol hebt gegeten. Alle gerechten zijn namelijk mooi van proportie, waardoor het nooit too much is.

Hemelse gnocchi
Gerechten die er echt uitspringen, zowel qua looks als qua smaak, zijn de salade van tomaat, aardbei en mosterd-ijs, de bonensalade met paling en een krokantje van zuurdesembrood, de gnocchi en de bisque. Nog niet eerder proefde ik zo’n zachte, perfect gekookte gnocchi, heerlijk. Enige minpuntje wat te bemerken was, was de grootte van het stukje eendenborst dat mijn tafelpartner had. Dat had wel iets groter mogen zijn.

The French Connection - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Salade van tomaat, aardbei en mosterd-ijs

The French Connection - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De gnocchi

Bij elk gerecht wordt daarnaast een andere wijn uitgeschonken. Ook daarbij worden we positief verrast door de soorten wijn en de combinaties die worden gemaakt. Zo drinken we een verrassend lekkere Grüner Veltliner uit Oostenrijk (Sohm & Kracher), niet zo Frans, maar wel een mooi uitstapje. Bij het dessert krijgen we ten slotte nog een glaasje Willem’s Vermoed geserveerd (waarvan de wortels overigens liggen in de Amsterdamse Hortus Botanicus), een perfecte afsluiter van een erg geslaagde culinaire avond.

Lees ook:  Originele (food)tips voor Valentijn

The French Connection - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Amsterdam zit vól met restaurants. Met name in het centrum is het moeilijk kiezen. Maar wil je de drukte ontvluchten, ben je bereid iets meer dan gemiddeld uit te geven (een 5-gangen diner kost 49 Euro) en wil je een avondvullend smaakvol etentje? Dan is deze plek zeker the place to be.

Singel 460, Amsterdam
Website: www.tfcrestaurant.nl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy