Kindvriendelijke meubels met een Russisch tintje - Made.com - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Kindvriendelijke meubels met een Russisch tintje

Als kind hebben de meesten van ons weleens met de Matroesjka pop gespeeld. Die leuke 8-delige pop van hout, waarvan elk poppetje weer kleiner is dan de ander. Die zette je vervolgens op juiste volgorde neer en dan had je een soort vrouwelijk gezinnetje. Matroesjka komt dan ook van het woord Matriona, wat ‘moederschap’ in het Russisch betekent. Met aandacht voor het moederschap is er een collectie kindermeubels ontworpen door Made.com. Dit keer in samenwerking met Russisch topmodel (en moeder van vijf) Natalia Vodianova.

Kindvriendelijke meubels met een Russisch tintje - Made.com - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De meubels komen functioneel tot hun recht. Ze zijn speciaal ontworpen voor kinderkamers en andere ruimtes waar kinderen (met een enorme dosis nieuwsgierigheid) bij kunnen. Zo zijn de randen van Matroesjkapoppen voor aan de muur afgewerkt met zachte lijnen en hebben de kastjes een systeem waardoor de lades open en dicht kunnen zonder gevaar voor de vingers. Er is geen scherp hoekje of randje te vinden in de hele collectie. Mooi, heb jij een zorg minder als de kinderen vader- en moedertje spelen.

Natuurlijk is een mooi design niet onbelangrijk. De meubels komen in neutrale kleuren en bevatten een hint van oranje en turquoise. Dat is anders dan we gewend zijn van de Matroesjkapoppen van vroeger die vaak in felle kleuren zoals geel en rood te vinden waren.

De hele collectie is te vinden op Made.com. Een deel van de opbrengst gaat naar de Naked Heart Foundation in Rusland die Natalia Vodianova heeft opgezet in 2004. De organisatie zorgt ervoor dat gehandicapte en kansarme kinderen de mogelijkheid krijgen om veilig buiten te spelen en dat ouders de juiste begeleiding krijgen.Kindvriendelijke meubels met een Russisch tintje - Made.com - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  3 x inspiratie om je tuin lenteklaar te maken

0 comments on “Kindvriendelijke meubels met een Russisch tintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *