Getest: Thule Guidepost en Versant backpacks

by Petrick de Koning

Vakantie met pubers… Er zijn kleinere uitdagingen. Zeker als je gaat backpacken. De bestemming (eilandhoppen op de Griekse Cycladen) maakte gelukkig veel goed. Om bij verplaatsingen eindeloze discussies en gezeur te voorkomen, is een comfortabele rugzak onmisbaar. We gingen op pad met de Thule Versant 60L Women’s voor mijn dochter (15 jaar) en een Thule Guidepost 75L Men’s voor mij. Om de context te schetsen. We hadden tenten, matjes en kookgerei mee.

Als je met een kleine 20 kg op pad gaat, is het wel fijn als je rugzak perfect op je lijf is afgesteld. Kamperen met pijn in je rug is niet prettig. Thule neemt dat gegeven heel serieus en biedt diverse oplossingen voor een perfecte pasvorm. Het TransHub suspension systeem en een meedraaiende heupband zorgen dat de heupen het gewicht dragen. In combinatie met het slimme QuickFit Schouderharnas, dat zeer eenvoudig in te stellen is weet je zeker dat je comfortabel op pad kunt. Het mooie is ook dat al deze instellingen in een handomdraai te doen zijn (video).

De indeling van de rugzak is ronduit geweldig. Slimme vakken en ritsen voorkomen dat je alles overhoop moet gooien als je een paar sokken onderuit de tas wilt pakken. Ook spullen die je echt bij de hand wilt houden onderweg, zoals opladers of een reisgids, berg je toegankelijk op in de speciale PowerPocket aan de buitenkant van de rugzak. Kleinere benodigdheden, zoals je mobiel en paspoort, wil je altijd bij de hand hebben. Op de verstelbare heupriem klik je eenvoudig VersaClick-accessoires vast, zoals een waterdicht etui.

Lees ook:  De hottest beach look trends voor mannen - S/S 2024

thule - daily cappuccino - lifestyle blogDe revelatie van deze rugzak is de daypack die in de bovenklep verstopt is. Persoonlijk vind ik het heel vervelend om met een grote rugzaak ook nog een kleiner exemplaar mee te sjouwen. Dat is nu echt verleden tijd. Eenmaal op de bestemming aangekomen, rits je de bovenflap open en tover je in no-time een coole daypack van 28 liter.

De Thule Versant 60L Women’s is weliswaar wat compacter, maar doet in functionaliteit en draagcomfort niet voor de Thule Guidepost onder. Een slimme U-vormige rits vergroot de bereikbaarheid van alle spullen. En aan de speciale lussen bevestig je razendsnel je wandelstokken of ander hulpmiddelen. Als de omstandigheden extremer zijn, zorgt het StormGuard-systeem dat alles in de rugzak kurkdroog blijft. Voor een dagwandeling of bezoek aan een stad wil je niet je hele hebben en houden meenemen. Klik dan de bovenkant los en creëer je eigen sling.

Na drie weken eilandhoppen in Griekenland is er wat mij betreft maar één conclusie: De Thule backpacks waren ideale reisgenoten. Dat moest zelfs de puber in ons gezelschap toegeven. En dat zegt écht wat!

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy