Getest: de keramische sportswear van Odlo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: de keramische sportswear van Odlo

We maken ons weer op voor de aankomende herfst- en wintermaanden die er aan staan te komen. Dat levert vaak heel wat grillige dagen op wat betreft temperatuur. Soms kan het zomaar nog 20 graden zijn, waar het een dag later maar 8 graden is. Als je actief (buiten)sport is het daardoor niet altijd makkelijk om de juiste keuze te maken wat betreft sportkleding. Benieuwd waren we dan ook naar de sportswear-collectie van het Noors/Zwitserse sportmerk Odlo, die een collectie op de markt heeft gebracht met daarin een zogenaamde Ceramicool-technologie verwerkt.

Ceramicool
Ceramicool is een actieve koeltechnologie, waarvan is bewezen dat deze de huidtemperatuur met 1°C kan verlagen. In het ultralichte, luchtdoorlatende Ceramicool garen worden hiervoor keramische deeltjes opgenomen die heel goede warmtegeleiders zijn. De vlakke, dwarse structuur van het garen zorgt voor kleine luchtkanaaltjes, die lichaamswarmte snel afvoeren. Hierdoor kan je lichaam ook bij hogere tempraturen goed blijven presteren. De kleding is zodoende niet alleen geschikt voor buitengebruik in de zomer en herfst, maar ook als onderkleding tijdens de koudere maanden en voor indoor.

Getest: de keramische sportswear van Odlo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hoe zit dat?
Wij mogen een broek en shirt van de nieuwe collectie testen en (hoewel je van de felroze kleur die we hebben opgestuurd gekregen moet houden) het zit als gegoten. Alsof je een tweede laagje huid over je lichaam aantrekt. Zacht, soepel, perfect aansluitend. Ook tijdens de bootcamp buiten waarbij we de outfit aan hebben, zijn we nog steeds positief. Het is al vrij laat in de avond (21 uur), maar de stof zorgt dat je toch goed op temperatuur blijft. Bijna bizar, als je ziet hoe dun de stof namelijk is. Het truitje heeft een fijne hoge hals, en omdat de rest van de outfit ook zo dicht op je huid zit, voelt het als een heerlijke sportcocon. Ben je dan ook een redelijk fanatiek sporter, dan is een outfit van Odlo zeker aan te raden. Broeken zijn er vanaf ongeveer 80 Euro, niet super goedkoop, maar de (sportieve) investering waard.

Getest: de keramische sportswear van Odlo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Categories Body & Health

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Getest: de keramische sportswear van Odlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *