Getest: de keramische sportswear van Odlo

by Imke Walenberg

We maken ons weer op voor de aankomende herfst- en wintermaanden die er aan staan te komen. Dat levert vaak heel wat grillige dagen op wat betreft temperatuur. Soms kan het zomaar nog 20 graden zijn, waar het een dag later maar 8 graden is. Als je actief (buiten)sport is het daardoor niet altijd makkelijk om de juiste keuze te maken wat betreft sportkleding. Benieuwd waren we dan ook naar de sportswear-collectie van het Noors/Zwitserse sportmerk Odlo, die een collectie op de markt heeft gebracht met daarin een zogenaamde Ceramicool-technologie verwerkt.

Ceramicool
Ceramicool is een actieve koeltechnologie, waarvan is bewezen dat deze de huidtemperatuur met 1°C kan verlagen. In het ultralichte, luchtdoorlatende Ceramicool garen worden hiervoor keramische deeltjes opgenomen die heel goede warmtegeleiders zijn. De vlakke, dwarse structuur van het garen zorgt voor kleine luchtkanaaltjes, die lichaamswarmte snel afvoeren. Hierdoor kan je lichaam ook bij hogere tempraturen goed blijven presteren. De kleding is zodoende niet alleen geschikt voor buitengebruik in de zomer en herfst, maar ook als onderkleding tijdens de koudere maanden en voor indoor.

Getest: de keramische sportswear van Odlo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hoe zit dat?
Wij mogen een broek en shirt van de nieuwe collectie testen en (hoewel je van de felroze kleur die we hebben opgestuurd gekregen moet houden) het zit als gegoten. Alsof je een tweede laagje huid over je lichaam aantrekt. Zacht, soepel, perfect aansluitend. Ook tijdens de bootcamp buiten waarbij we de outfit aan hebben, zijn we nog steeds positief. Het is al vrij laat in de avond (21 uur), maar de stof zorgt dat je toch goed op temperatuur blijft. Bijna bizar, als je ziet hoe dun de stof namelijk is. Het truitje heeft een fijne hoge hals, en omdat de rest van de outfit ook zo dicht op je huid zit, voelt het als een heerlijke sportcocon. Ben je dan ook een redelijk fanatiek sporter, dan is een outfit van Odlo zeker aan te raden. Broeken zijn er vanaf ongeveer 80 Euro, niet super goedkoop, maar de (sportieve) investering waard.

Lees ook:  Next level touwtje springen met de SmartRope

Getest: de keramische sportswear van Odlo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy