Mijn eerste keer Berlijn was zeker niet mijn laatste…

by Sofie Smulders

… want wat een vette stad is het! Vier nachten en vijf dagen heb ik er doorgebracht en ik heb het idee dat ik nog niet eens eenderde heb gezien. Van de stad zelf dan. Wat betreft kroegen, eettentjes en clubs heb ik nog veel meer af te werken. Dat had ik tijdens deze eerste trip overigens ook. Twee vriendinnen kwamen met tientallen tips. Nog meer tips van anderen (‘ben jij nog nooit in Berlijn geweest?!) heb ik maar vriendelijk afgeslagen.

Window shoppen aan de Kurfürstendamm
Goed. Berlijn, dus. We sliepen in Charlottenburg, in hotel Quentin Kurfürstendamm. Alhoewel ik normaal gesproken meer van de Airbnb’s ben, liet ik me toch verleiden door een goede hoteldeal. To be honest: het hotel was enigszins sfeerloos, maar was zeker van alle gemakken voorzien. Charlottenburg ligt vrij ver ten opzichte van Mitte en de rest van de mij aanbevolen te bezoeken wijken. Maar dat maakt in Berlijn niet uit, zeker niet als het goed weer is, want met de fiets kom je overal. En anders is daar altijd nog de metro. Bovendien is er in Charlottenburg ook het een en ander te doen, waaronder winkelen op de Kurfürstendamm, oftewel: de P.C. Hooftstraat van Berlijn. Window shopping mag in dit geval ook. Dan is er nog slot Charlottenburg plus prachtige tuin en het nabijgelegen Lemke Brauhaus waar je voor een zacht prijsje een mini-bierproeverij plus Currywurst krijgt. Maar onze absolute favoriet in Charlottenburg was toch wel Zeit für Brot. Een bakkerij / koffietent waar we elke ochtend neerstreken voor het ontbijt.

Lees ook:  Europa’s 9 meest opvallende bierglazen op een rijtje

Citytrip Berlijn - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Citytrip Berlijn - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Prenzlauer Berg is favoriet
Genoeg over Charlottenburg. Natuurlijk mag je Mitte niet overslaan met haar toeristische trekpleisters als het Holocaust monument, Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor, maar mijn favoriete wijk was toch wel Prenzlauer Berg. Op sleeptouw genomen (op de fiets: aanrader!) door een echte Berliner ontdekten we de yuppenwijk van de stad. Mooie straten, prachtige huizen en restanten van de muur. In Prenzlauer Berg kun je overigens ook geweldig winkelen. We sloten de dag af met een goede wrap bij het low key-eettentje Habba Habba.

Citytrip Berlijn - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogCitytrip Berlijn - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Naar de club
Als je van elektronische muziek houdt, mag je een bezoek aan een club in Berlijn eigenlijk niet overslaan. Nadat we vrijdagavond jammerlijk gefaald hadden omdat we na een power nap liever bleven liggen, probeerden we het zaterdagavond nog eens. Cocktails zijn beter om je clubavond mee te beginnen dan bier, dus streken we na overheerlijk Vietnamees te hebben gegeten bij Miss Saigon neer bij Cafe Mano. Natuurlijk in Friedrichshain, want daar is het voornamelijk te doen. Ontmoedigd door het strikte deurbeleid van de beruchte Berghain, werd het Club der Visionaere. Het vertier speelde zich hier vooral buiten af, maar op zoek naar de dansvloer kwamen we een ruimte van zo’n 9 vierkante meter tegen. De muziek die gedraaid werd was goed, maar we besloten nog even verder te gaan. Next stop: Salon zur Wilden Renate. Wederom goede muziek en dit keer wel genoeg ruimte om te dansen. De volgende dag brakten we uit bij Tante Emma, wat een typisch Berlijnse tent in Kreuzberg is. Perfect voor een goede lunch.

Lees ook:  6 x winterse charme in Brabant

Citytrip Berlijn - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Karaoke
De rest van het weekend stonden Kreuzberg en Friedrichshain op het programma, met nog een restje Prenzlauer Berg in de vorm van het Mauerpark. Op zondag is hier altijd een enorme rommelmarkt waar de Sunday Market in het Westerpark bij in het niet valt. Tussen de zooi zijn zeker waardevolle spullen te vinden, maar er alleen rondlopen is ook genoeg. Niet te missen: de karaoke. In een kleine variant op een amfitheater, dat is volgepropt met mensen, krijg je de kans om een liedje te zingen. Blijf zeker even luisteren en probeer als je durft te microfoon te bemachtigen. ‘S avonds aten we Russisch bij restaurant Datscha in de upcoming wijk Neukoelln. Ik val in herhaling, maar ook dit was weer erg goed.

We sloten onze trip op maandag af met een bezoek aan het Joods Museum. Het weer was het hele weekend te warm geweest om musea te bezoeken, maar dit wilden we niet overslaan. Ik zou iedereen dan ook aanraden om erheen te gaan als je in Berlijn bent. Ikzelf kom in ieder geval zeker nog eens terug.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy