DIY: update je interieur met budget-vriendelijke prints

by Isabeau Kamphuis

De officiële start van de herfst laat misschien nog even op zich wachten, maar de zomervakantie is toch echt voorbij. De periode van roadtrips, strandvakanties en uitgebreid terrassen laten we weer achter ons en we worden alweer helemaal enthousiast van de nieuwe herfstmode. Niet alleen je garderobe verdient een upgrade, ook je interieur vraagt om een update. Onze budget vriendelijke, do it yourself tip van de dag: prints!

Behang

Belangrijke stap één: zorgen dat de muren die je wilt opleuken, goed vlak zijn en geen gaten bevatten. Wat heel handig is om te gebruiken hiervoor is renovliesbehang. Dat staat ook wel bekend als renovatievlies. Niet zonder reden, want het wordt vaak gebruikt om scheuren, krimpscheuren en oneffenheden op en in muren te verbergen, die vooral voorkomen in oude en nieuwe woningen. Ideaal om je muren strak mee te trekken dus!

Quotes en typografie

Enorm populair en aan te passen om vrijwel elke design stijl te matchen. Quotes en typografie zijn onze favoriet voor het seizoen waarin je wat vaker binnen zult zitten en gemotiveerd wilt blijven om elke dag op je best te presteren. Je kunt gaan voor een simpele typografie met veel witruimte om een minimalistische look te creëren of combineer dikke letters met een kleurrijke achtergrond om je vrolijke persoonlijkheid te laten spreken.

Digitale kunst

Een hoop kunstenaars en designers verkopen prachtige prints online via verzamel-websites. Niet alleen kun je met deze prints gemakkelijk je interieur een update geven, je steunt ook beginnende kunstenaars. Vaak kun je voor een paar euro al een download kopen die je vervolgens zelf kunt uitprinten en inlijsten. Via alleeninkt.nl bestel je snel en gemakkelijk inkt en in kringloopwinkels vind je met een beetje zoekwerk vaak mooie lijsten die met een likje verf weer zo goed als nieuw zijn.

Lees ook:  Zo creëer je een eigen spa aan huis (met een jacuzzi in je tuin)

Fotografie

Foto’s afdrukken op canvas wordt al jaren gedaan. Een simpelere en goedkopere manier om je foto’s tentoon te stellen is door ze simpel weg uit te printen op A4 formaat en op te hangen in een lijstje of met behulp van een binder clip. Misschien wel de simpelste en meest budget-vriendelijke DIY in dit lijstje maar perfect voor een interieur met een vintage touch.

Foto header: beeld links via Nynne Rosenvinge en beeld rechts via Meridiani

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy