Airbnb lanceert Experiences in Nederland

by Imke Walenberg

Alweer bijna 10 jaar geleden is het dat Airbnb, de online marktplaats voor verhuur en boeking van privé-accommodaties, werd opgericht door de vrienden Brian, Joe en Nathan. Toen nog onbekend, nu inmiddels een van dé bekendste manieren om een slaapplek te vinden en te boeken. Het platform biedt toegang tot miljoenen accommodaties, van appartementen tot villa’s en van kastelen tot boomhutten in meer dan 65.000 steden en 191 landen. Waarschijnlijk heb jezelf ook al wel eens iets geboekt via Airbnb.

Airbnb Experiences
Maar daar waar wordt gegroeid, wordt ook aan ontwikkeling gewerkt. Daarom heeft Airbnb zich uitgebreid en biedt nu naast accommodaties ook activiteiten die verder reiken dan de toeristische hotspots en een andere kant van de populaire stad laten zien. Dit alles onder de noemer Airbnb experiences. Eerder werd dit al in andere steden gelanceerd, en nu is het tijd voor Amsterdam!

Door op één plek samen te brengen waar je verblijft, wat je doet en welke mensen je ontmoet, bieden deze experiences mensen de kans om gepassioneerde locals te ontmoeten die hun interesses en talenten delen met zowel Nederlandse als internationale bezoekers. Zelf mochten we al ‘proeven’ van een aantal experiences. Zo kregen we een illustratie-les van de inspirerende Kate Wilkinson, maakten we onze eigen parfum met parfum-meester Frank en creëerde we heerlijke handmade siropen van bloemen met Franziska. Stuk voor stuk bijzonder leuke ervaringen, die je op een toffe manier met locals (en de stad) laten kennismaken.

Airbnb Experiences - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ikzelf moest er creatief gezien ook aan geloven tijdens de (overigens erg inspirerende) experience van Kate Wilkinson.

Airbnb Experiences - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zelf siropen maken met bloemen onder leiding van Franziska

Inmiddels zijn er al meer dan 2.500 Airbnb Experiences beschikbaar over de hele wereld met als doel om het toerisme meer divers te maken, weg te trekken van drukke stadscentra en ongehoorde toegang te bieden aan verborgen schatten. Airbnb biedt nu 35 Experiences aan in Amsterdam en er zullen er meer worden toegevoegd in de komende dagen en weken. Zelf een Experience aanbieden? Een verzoek kan je indienen op: https://www.airbnb.nl/host/experiences.

Lees ook:  Europa’s 9 meest opvallende bierglazen op een rijtje

Social Impact Experiences
Naast de ‘normale’ Experiences zijn er ook zogenaamde Social Impact Experiences beschikbaar, met als doel om non-profit organisaties te ondersteunen bij de financiering en versterking van lokale gemeenschappen. Voorbeelden van Social Impact Experiences die worden aangeboden in Amsterdam zijn Plastic Vissen, waarbij je op een plezierige manier zorgt voor een positieve impact op de lokale omgeving en Cultuur en Cuisine, waarbij je een Syrische maaltijd kookt en tegelijkertijd bijdraagt aan een eerzame vluchtelingenorganisatie.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy