Unrobe: een nieuw hyper transparant Amsterdams kledingmerk

by Sheima Josodimedjo

Bewust(e) kleding kopen wordt vaker opgenomen in de levensstijl van nu en dat daar nu steeds meer aandacht voor is, is alleen maar mooi. Een kledingstuk mag er dan mooi uit zien, maar wanneer je kleding ook nog eens goed geproduceerd is – dus gemaakt onder goede werkomstandigheden en van fijn materiaal – dan zit je outfit tien keer lekkerder. Goed voor jezelf, goed voor de mensen die aan je kleding hebben gewerkt en goed voor de planeet. Ook goed voor je portemonnee? Vaak zit er een dik prijskaartje aan kleding van goede komaf. Maar daar wordt langzaam verandering in gebracht.

De challenge om goed geproduceerde kleding te kopen zonder er veel geld voor neer te leggen wordt steeds kleiner. Kledingmerk Unrobe bewijst namelijk dat je er fashionable uit kunt zien in een eerlijke outfit waar je een schappelijke prijs voor betaalt. Ze zitten met hun shirts, truien en hoodies voor de helft onder de meest gangbare prijzen als het gaat om fairtrade kleding.

Unrobe - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Hoe kan dat?
We horen je denken. Want een kledingstuk krijgt niet zomaar een bepaald prijsje. Wat Unrobe doet is de kleding bij je bezorgen in plaats van dat jij naar de winkel moet. Door fysieke winkels en tussenpersonen weg te laten besparen ze op veel kosten, wat ook weer doorgevoerd wordt in de prijzen van de kleding. Mooi, hoef je er ook niet de deur voor uit!

‘’Dressing people by undressing the industry’’

De missie van het Amsterdamse kledingmerk gaat veel verder dan alleen de werkomstandigheden van werknemers. Unrobe zet zich in voor een beter milieu en werkt daarom uitsluitend met een fabriek die deze missie ook deelt. MVO en transparantie zijn een termen die niet mogen ontbreken (en natuurlijk ook de werkelijke uitvoering daarvan) bij partners van Unrobe. En samen met soortgelijke partners maken ze een statement tegen het huidige fastfashion in de wereld. Op dit moment loopt hun campagne op Kickstarter waar je alles te weten kunt komen over het merk en met name over hoe ze te werk gaan bij het behalen van deze meer dan belangrijke missie.

Lees ook:  Face mist gemaakt van afvalwater om fossielvrije waterstof te belichten… Say what? 

Unrobe - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy