Travel Guide: de indrukwekkend mooie Algarve, Portugal

by Sella Molenaar

Onlangs had ik het voorrecht om de prachtige Algarve kust te bezoeken. Alsof een Pinterest foto tot leven kwam, zo mooi. Prachtige rotsformaties, het eten, de wijn, de zon die heerlijk scheen. Hét recept voor een geslaagde vakantie! Om een indruk te geven van de dingen die er te doen zijn en hoe goed het leven is aan de Portugese kust, illustreerde ik een typische vakantiedag in de Algarve. Het enige wat je zelf hoeft te doen is dit beproefde recept x 3, 4, 5, … te herhalen en klaar is je picture-perfect holiday!

Begin de dag met een cordado en een pastel de nata.
Espresso met wat warme melk en het beroemde Portugese gebakje zijn het beste begin van je dag!

Ga vogels kijken in het natuurpark Ria Farmosa
Dit unieke ecosysteem is van groot belang voor duizenden trekvogels. In de zomer zie je vooral ooievaars in deze kustlagune dichtbij Faro.

Geniet tijdens een lunch bestaande uit amêijoas à bulhão pato en een glas vinho verde op Farol Island
Farol Island is een van de eilanden die Ria Formosa beschermt tegen de invloed van de Atlantische Oceaan. Veel locals komen hier om het weekend door te brengen en te genieten van de stranden en het relaxte tempo van het eilandleven. De mensen die op dit eiland leven, zijn bijna allemaal vissers, dus dit is de beste plek om het bekende gerecht amêijoas à bulhão pato (venusschelpjes) bijna direct uit de zee te eten. De vinho verde, of “groene wijn”, is een Portugese uitvinding en is licht, fris en mousserend. Perfect voor een hete zomerdag!

Lees ook:  Tips & tricks: kamperen in eigen land

Travel Guide: Algarve, Portugal - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Schetsen van de beroemde rotsformaties op een van de prachtige stranden
Mijn favoriete strandactiviteit is schetsen en omdat de stranden in de Algarve zo adembenemend mooi zijn, moest ik ze hoe dan ook op papier vastleggen! En natuurlijk, ook als je niet kan tekenen, kan je nog steeds genieten van de kristalheldere turquoise zee, de zandstranden en de beroemde rotsformaties. Met recht indrukwekkend te noemen!

Travel Guide: Algarve, Portugal - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Boek een boottocht en ga dolfijnen spotten
Vanuit de haven van Albufeira kan je een boot boeken, die je langs de kust voert en onderweg stopt omt dolfijnen te spotten.

Travel Guide: Algarve, Portugal - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Albufeira haven

Travel Guide: Algarve, Portugal - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wandel door de pittoreske straten van Tavira
Tavira wordt ook wel liefkozend het “Venetië van de Algarve” genoemd. Om de eenvoudige reden dat het daadwerkelijk oogt als Venetie, maar dan een stuk minder toeristisch. Elke straat, kerk en huis die je hier ziet is wel een foto waard. Ook kan je hier veel restaurants, terrassen, leuke winkels en zelfs een moderne kunstgalerij vinden.

Travel Guide: Algarve, Portugal - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Travel Guide: Algarve, Portugal - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Dineren met verse vis en vinho tinto
Niets lekkerder dan een vers gevangen vis te eten als avondmaaltijd. Natuurlijk wel begeleidt door een heerlijke vinho tinto.

De informatie in dit artikel is samengesteld in samenwerking met Visit Portugal. Voor meer reis tips en informatie over de Algarve bezoek www.visitportugal.com

Travel Guide: Algarve, Portugal - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy