Sterkwater lest (dieet-proof) de dorst

by Redactie

Alcohol is zo’n beetje de grootste vijand voor je dieet. Op een gemiddelde avond tik je al snel 550 calorieën aan bier of wijntjes achterover. Maar wat is de meest verantwoorde keuze, als je met een gerust hart een drankje wil bestellen? Vodka met spa-rood? Of toch niet… Sodawater en alcohol. Deze gouden combinatie vormt namelijk de basis voor de nieuwe mixdrank Sterkwater, die vanaf deze week verkrijgbaar is in Nederland. Met 25 calorieën per 100 ml is Sterkwater met afstand het mixdrankje met het minste aantal calorieën op de markt. Oftewel: guilt-free drinken, voor de prijs van een biertje.

Dieet-proof
Sterkwater bestaat uit licht bruisend sodawater en alcohol (4,5%). Het is de eenvoud die het hem doet bij dit drankje; Sterkwater bevat namelijk géén suiker én is met slechts 69 kcal per flesje (275 ml) behoorlijk caloriearm. Ter vergelijking; een glas vodka met spa-rood (200 ml) bevat ruim 86 kcal. De mixdrank is koud gedronken op z’n lekkerst en laat zich goed combineren met verse komkommer, munt, gember, basilicum, of een schijfje limoen. Voor een flesje betaal je in de kroeg slechts € 3,50 – vergelijkbaar met de prijs van een biertje. Je hoeft je dus niet druk te maken over het dure rondje drankjes die een gat in de portemonnee van je vrienden slaat.

Sterkwater - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Sterkwater lest de dorst
21 jaar nadat de allereerste Nederlandstalige hiphop-hit uitkwam, is ‘Spraakwater’ eindelijk volwassen. Speciaal voor Sterkwater deed Extince, grondlegger van de Nederlandse hiphop, een remake van zijn legendarische track.

Verkrijgbaarheid
Het nieuwe drankje is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Sterk Amsterdam en drankdozijn.nl. Ook wordt het bij verschillende horecagelegenheden aangeboden, waaronder Hannekes Boom, Mojo Amsterdam en de Groene Vlinder.

Lees ook:  Feestdagen cocktail recept: Espresso Martini “di mandorla” met een tik

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy