Getest: 3 x natuurlijke deodoranten

by Sheima Josodimedjo

Zomer, zweet en zooo graag dat grijze t-shirt aan willen zonder zichtbare zweetvlekken. We smeren onze oksels daarom maar al te graag in met alles wat het zweten tegen gaat. Maar wat zit er in dat laagje wat je er overheen spuit of rolt? Met de juiste verzorging heb je zo goed als droge oksels, maar nog belangrijker: gezonde oksels.

Transpireren is eenmaal wat ons lichaam blijft doen. Maar goed ook, want de functie van zweet is het afkoelen van je lichaamstemperatuur. Je oksels werken daar hard aan mee met als gevolg dat er natte plekken onder je t-shirt tevoorschijn komen. En dat zweet heeft niet altijd een aangename geur. Dus heel begrijpelijk dat we er veel aan doen om die plekken en geuren tegen te gaan met deodorant.

Dichtgemetselde oksels, wat doe je er tegen?
Met zoveel merken op de markt is het maar moeilijk overzicht krijgen welke deodoranten goed zijn voor je oksels. Deodoranten met het ingrediënt aluminium werken enorm goed tegen het zweten en de geur, maar hebben een keerzijde: ze verstoppen je zweetklieren en de poriën van de huid, wat ervoor zorgt dat je een build-up aan deodorant op je huid achterlaat. Het gevolg daarvan is dat je je oksels dichtmetselt waardoor je het probleem erger maakt. De afvalstoffen kunnen er steeds moeilijker uit en op een gegeven moment zal je de geur sterk gaan ruiken. Gebruik in plaats daarvan een natuurlijke deodorant die de bacteriën aanpakt en niet je huid. Ik testte er een paar in de afgelopen maanden en ik ben tot de conclusie gekomen dat deze drie deodoranten je droog houden, geurtjes absorberen en heel fijn zijn voor de huid onder je oksels.

Lees ook:  De 'Theragun Mini': de nieuwste massage gadget voor sporters

We love the planet
Een lekkere smeerbare deodorant met als basis een combinatie van onder andere bijenwas, kokosolie en maiszetmeelpoeder. Je kunt het blikje makkelijk meenemen in je tas (ook naar festivals en mee in het vliegtuig!). De geuren lavendel en sinaasappel zijn erg lekker, maar no worries als dat niet is waar je van houdt. We love planet heeft ook andere geuren.

Erica – kruiden deodorant
Deze deodorant is gebaseerd op plantenextracten die de huid kalmeren. De geur is vrij mild en de deo rolt lekker over je oksels. Het is gelukkig niet zo’n sticky rol-deo. Laat je niet afschrikken door het ingrediënt amonium alum: dat klinkt een beetje zoals aluminium, maar het is een natuurlijke zoutsoort die bacteriën tegen gaat.

Lush – Aromaco
Het ziet er uit als een blokje zeep, maar het is toch echt een deodorant. Op basis van essentiële oliën, toverhazelaar en kamille houdt het je oksels fris. Het blokje haal je langs je oksels (het beste moment is na het douchen, dan zijn je oksels nog wat vochtig en smeert het lekker langs je huid). Tip: bewaar Aromaco in een afgesloten bakje. Zo hou je de deodorant zacht.

Ben je benieuwd of jouw huidige deodorant aluminium bevat? Lees dan de ingrediëntenlijst en check of er almunium of aluminium chloorhydraat in het rijtje staat. Zit dit er niet in? Dan zul je in ieder geval geen last hebben van verstopte oksels. Zo ja, dan hoop ik dat deze drie deodoranten je helpen met het hebben van gezonde en verzorgde oksels.

Lees ook:  Fashion tip: de handgemaakte leren stropdassen van Weef

* Afbeelding header: kamille. Via Facebook-pagina Lush Nederland.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy