Een abonnement op duurzaam toiletpapier

by Redactie

Je billen afvegen zonder dat daarvoor een boom om moet worden gezaagd en tegelijkertijd meehelpen aan goede sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden. Dat is het idee achter het nieuwe toiletpapier The Good Roll. Het papier dat dit Nederlandse bedrijf gebruikt is 100 procent gerecycled, en extra bijzonder: het toiletpapier wordt verkocht als abonnement.

De helft van de nettowinst van de The Good Roll wordt gebruikt voor de bouw en verbetering van sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden. En dat is (helaas) hard nodig, want wereldwijd hebben 2,3 miljard mensen geen dagelijkse toegang tot veilige en schone sanitaire voorzieningen. Dat is ruim 32 procent van de wereldbevolking, oftewel 1 op de 3 mensen…

100% boomvriendelijk
De bedenkers van het toiletpapier waren verrast dat toiletpapier in Nederland en in vele andere landen nog steeds vooral van bomen wordt gemaakt. Als je ook nog eens bedenkt dat bij de productie van toiletpapier ook immens veel water en energie wordt verbruikt, dan is een honderd procent boomvriendelijke toiletrol helemaal een utivondst. Precies om genoemde redenen gebruikt The Good Roll alleen 100 procent gerecycled papier.

Abonnement
Bijzonder is ook de wijze waarop The Good Roll wordt verkocht: namelijk als abonnement, via een online shop en gratis thuisbezorging. Een Good Roll bevat 400 vellen (dat is twee keer zoveel als een gewone toiletrol). En prijzen zijn er vanaf 21,95 euro voor 24 rollen.

Nice to know: The Good Roll is er voor iedereen. Dat wil zeggen, voor consumenten, maar ook voor bedrijven, horeca en events. Restaurants als SNCKBR, Thai Food Café en Soi74 in Amsterdam zijn al over. Arie Boomsma’s Vondelgym is de eerste sportschool waar The Good Roll hangt.

Lees ook:  Een bloempot mede mogelijk gemaakt door de Amsterdamse grachten

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy