Dankzij Swapfiets zit je nooit zonder fiets

by Redactie

Zoals veel creatieve concepten, kent ook Swapfiets een klassieke ontstaansgeschiedenis: een groepje vrienden heeft een goed idee en gaan dat uitproberen. Het idee was om fietsen te importeren uit Frankrijk, of racefietsen verhuren. Toen er echter een student langs kwam op een fiets die bijna van ellende uit elkaar viel, was het idee voor Swapfiets was geboren. Voor een vast bedrag per maand (15 euro) krijg je namelijk een Swapfiets en wordt ervoor gezorgd dat je fiets het altijd doet. Na een periode van zelf fietsen opknappen, wat niet altijd even handig was met alle verschillende merken fietsen, kwamen de oprichters op het punt dat ze een eigen fiets konden ontwerpen en dat de service naar steeds meer steden gaat.

Het handige van het concept is dat je zeker weet dat je alltijd een fiets tot je beschikking hebt. En jij bent ook echt eigenaar; jij bent de enige die een sleutel heeft. Heb je een lekke band of doet je licht het niet meer? Dan komen ze je binnen 12 uur (dat is het streven althans) helpen. Of ze ‘swappen’ hem voor je, en je krijgt dus een ander exemplaar die wel befietsbaar is. Op alle fietsen wordt de iconische blauwe voorband gemonteerd. Waardoor altijd duidelijk is welke fietsen van Swapfiets zijn en wie er allemaal bij de “familie” horen. De kosten? Die zijn meer dan betaalbaar. Voor 15 euro per maand heb je je eigen blauw bebande fiets. En ben je student, dan krijg je ook nog eens drie euro korting.

Lees ook:  touwfiets

soapfiets - daily cappuccino - lifestyle blog

Samenwerking met daklozen om fietsendiefstal tegen te gaan
Leuk nieuwtje is verder dat Swapfiets vanaf deze week samen met daklozen werkt om fietsdiefstal tegen te gaan. De daklozen zullen zich inzetten in Amsterdam en Groningen om voornamelijk studenten aan een legale fiets te helpen. In plaats van online advertenties en ingewikkelde marketing trucjes, maken de daklozen gebruik van het kanaal dat zij het beste kennen: de straat. Het staat de deelnemende daklozen helemaal vrij hoe ze de verspreiding willen aanpakken. In ruil voor hun inzet krijgen ze een maand gratis onderdak bij een daklozenopvang.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy