Een auto leasen vs. kopen, de voors en tegens op een rij

by Redactie

Een auto leasen het heeft zo zijn voor- én nadelen. Een overzicht:

– Lease je een auto dan rijd je voor een vast maandbedrag in een nieuwe auto. Als je je bedenkt dat meer dan 85% van alle autobezitters in Nederland niet weet wat hij maandelijks kwijt is aan zijn auto, dan is voor zo’n vast maandbedrag zeker iets te zeggen. Zeker ook omdat je geen omkijken hebt naar de autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud. Alleen tanken is eigenlijk het enige waar je zelf verantwoordelijk voor bent.

– Het voortijdig verbreken van een leasecontract is niet bepaald handig, want brengt kosten met zich mee. Bedenk dus goed hoe je persoonlijke situatie er de aankomende jaren uit ziet. Hoewel dat natuurlijk iets is wat moeilijk in te schatten is…

– Rij je bij voorkeur een nieuwe auto, dat kan met lease relatief goedkoop, zonder dat je je spaargeld ervoor hoeft aan te grijpen.

– Ben je van plan een huis te kopen? Dan kan je beter niet een lease-auto nemen. De bank brengt namelijk 65% van het maandelijks te betalen leasebedrag in mindering op de maximale maandelijkse woonlasten.

– Ga goed voor jezelf na hoeveel kilometer je jaarlijks maakt met je auto. Een lease-auto rijden (ook als het een Financial Lease betreft) is over het algemeen minder aantrekkelijk als je minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt. Voor niet gereden kilometers krijg je vaak namelijk geen vergoeding.

Het blijft een moeilijke keuze natuurlijk, leasen of kopen. Belangrijke regel die je in ogenschouw moet houden is dat je de leaseprijs vergelijkt met de prijs die je kwijt zou zijn als je de auto zelf aanschaft. Nog belangrijker: vergeet hierbij niet de rente die je ook nog moet betalen!

Lees ook:  Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC: design, kracht en intelligentie

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy