Tips voor betere vakantiefoto's - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5x tips voor betere vakantiefoto’s

Hoe maak je nou de mooiste foto’s tijdens je vakantie? Waar moet je op letten? En wat moet je vooral niet doen? Wij geven tips:

1) Zorg voor een goede camera
Het is heel verleidelijk om in deze tijd alles vast te leggen met je mobiel. Niet gek ook, want de meeste smartphones hebben tegenwoordig camera’s ingebouwd met een zeer goede kwaliteit. Toch is het aan te raden, als het aankomt op cameratools, te investeren in een goede systeemcamera. Een spiegelreflexamera kan ook, maar een systeemcamera is een stuk lichter en compacter. Wel zo makkelijk als je op reis bent.

2) Gebruik zo min mogelijk een flitser
Natuurlijk licht is over het algemeen het mooiste licht om bij te fotograferen. Vaak is een flitser dan ook al overbodig om te gebruiken, al helemaal op vakantie waar je veel buiten bent. Het fotograferen met flits is daarnaast ook niet heel eenvoudig. Liever vermijden dus!

3) “Uit het midden” fotograferen.
Mensen zijn vaak geneigd om dat wat ze fotograferen precies in het midden van de foto te plaatsne. Een foto is echter veel mooier wanneer je de kern opschuift naar 1/3 of 2/3 van het beeld.

4) Het Gouden Uur
Het zogenaamde gouden uur (de tijd vlak voor zonsondergang en vlak na zonsopgang) is perfect om te gaan fotograferen. Je hebt dan heel erg mooi licht.

5) Probeer origineel te zijn
Bezoek je een toeristische highlight (zoals bijvoorbeeld de Toren van Pisa), probeer dan origineel te zijn. Een geijkte foto is snel gemaakt, en dat is zonde. Trigger jezelf in je creativiteit!

Lees ook:  5 x dé Airbnb-parels voor een wintersportvakantie in Oostenrijk

0 comments on “5x tips voor betere vakantiefoto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *