5x koffie hotspots door het land om uit te proberen

by Isabeau Kamphuis

De zoektocht naar koffie hotspots zal voor ons nooit eindigen. We hebben weer een aantal nieuwe plekjes ontdekt voor de beste cappuccino’s, instagrammable interieur en bizarre coffee freak-shakes, gewoon op onze eigen Nederlandse bodem.

1) Sticky Fingers – Amsterdam
Als je deze naam de afgelopen maanden niet voorbij hebt horen komen hebben we maar één vraag voor je: onder welk steen heb je gezeten? Elke Instagrammer en blogger lijkt laaiend enthousiast en wij sluiten ons door absoluut bij aan. Alles is homemade en organisch en door de perfecte locatie loop je nadat je cappuccino op is, zo met je croissantje het vondelpark in.

Amstelveenseweg 3, Amsterdam

2) Lewis Book Café – Utrecht
Laaiend enthousiast zijn we over deze hotspot, want niet alleen is de sfeer en locatie top; ze hebben er de beste ijskoffie die je ooit gezien hebt. Deze “crazy coffee” zoals het café hem gedoopt heeft, is de koffie variant op de freak-shakes die Instagram en Pinterest overnemen. Heerlijke koude koffie met vanille ijs, maltezers, slagroom, donuts… je kunt het zo gek niet verzinnen. En, alsof het nog niet beter kon, kun je er de hele dag vanaf het ontbijt bestellen.

Achter Clarenburg 39, Utrecht

3) ROOS – Leiden
Ook bij Roos in Leiden kun je de hele dag terecht voor ontbijt variaties. Maar de echte reden dat deze hotspot een plek in dit lijstje verdient, is (surprise, surprise) de mega goede cappuccino. Stevig, romig, en een Braziliaanse koffie boon waar je U tegen zegt.

Botermarkt 12, Leiden

4) Stoet – Enschede
In de bibliotheek van Enschede zit sinds een tijdje nu STOET; een hotspot waar je zowel binnen als buiten op het terras heerlijk kunt zitten en de cappuccino niet alleen heerlijk smaakt, maar ook nog eens goed geprijsd is (voor onze Amsterdamse begrippen in ieder geval).

Lees ook:  Dit zijn de lekkerste winterkoffies om bij op te warmen

Pijpenstraat 15, Enschede

5) CALI – Nijmegen
California vibes, maar dan gewoon in het Gelderse Nijmegen. Je kunt hier heerlijk genieten van allerlei eetplankjes en een heerlijke ijs cappuccino, zowel binnen in dit LA-ingerichte zaakje of lekker buiten op het terras.

Priemstraat 13, Nijmegen

Foto header: via Facebook-pagina Stoet

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy