3 x must-visit tentoonstellingen, van interactief kattenparadijs tot aan kunst om te lachen

by Redactie

1) Escher in het Paleis
De kunstenaar Escher is misschien wel de bekendste graficus én Leeuwarder van Nederland. Zijn wonderlijke creaties van figuren die eigenlijk ‘niet kunnen’ zijn bekend bij jong en oud. Op de kop van het Lange Voorhout in Den Haag staat een klein 18e-eeuws paleisje dat sinds een tijd gewijd is aan het werk van Escher. Onder de toepasselijke naam Escher in het Paleis kan je hier dwalen door het oeuvre vol vervreemdende perspectieven en spiegelingen. Leuk is dat op de tweede etage een interactieve wereld te vinden is. Hier kan je als het ware kijken als Escher. Zo lijken muren te veranderen en te bewegen, kinderen lijken groter dan hun ouders… Een tof museum vol optische verrassingen!

Locatie: Lange Voorhout, Den Haag
Datum: permanente tentoonstelling

2) Kattenliefde. Negen levens in de kunst.
Katten zijn enorm populair; over de hele wereld worden foto’s en filmpjes van katten massaal bekeken en gedeeld op het internet. Maar waar komt die kattenliefde vandaan? Is het het rebelse karakter of juist de aaibaarheid? In de tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’ is te zien hoe de kat sinds halverwege de 19e eeuw door kunstenaars is afgebeeld. Wat je kan verwachten is een heus interactief kattenparadijs, waar jong en oud zich een kat wanen door al sluipend en spinnend de tentoonstelling te ontdekken.

Locatie: Kunsthal, Rotterdam
Datum: 9 september 2017 – 14 januari 2018

3) Humor. 101 jaar lachen om de kunst.
Zin in een komische noot? Ga dan naar deze tentoonstelling waarin je erachter komt hoe kunstenaars humor als inspiratiebron hanteerden. In De Hallen Haarlem zijn voorbeelden te zien van Nederlandse humoristische kunst: zowel uit de dadaïstische beweging, maar ook uit surrealisme, popart en Fluxus én humoristische werken uit de hedendaagse kunst. In het Frans Hals Museum staan daarnaast karikaturen van en parodieën op beroemde kunstwerken centraal.

Lees ook:  FEBO deelt jarige grillburgers met 'arty' sausje uit

Locatie: Frans Hals Museum/De Hallen, Haarlem
Datum: 20 mei t/m 10 september 2017

 

Credits header:
Afbeelding links: Marie Cécile Thijs, His Majesty, 2011
Afbeelding rechts: Midas Zwaan High mighty, 2008 Mixed media Collectie Sociale Verzekeringsbank. Foto: Isolde Woudstra

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy