Cirque Éloize - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wild West Circus

Photo credits: jim mneymneh

Een circus in Carré. Hoe mooi kan het zijn? Dit keer echter niet het traditionele wintercircus maar de spectaculaire voorstelling Saloon van het Canadese gezelschap Cirque Éloize. Wij bezochten de Nederlandse première en waren ademloos.

De Saloon waar het verhaal zicht afspeelt, bestond uit het geraamte van een gebouw waar vanaf de eerste seconde een potpourri van beeld, (country)muziek en vooral beweging ontstond. Het is ongelofelijk om te zien wat deze artiesten met hun lijf kunnen. Souplesse afgewisseld met pure kracht. Ik kom echt superlatieven te kort. Een cowboy die zich met doodsverachting in een paal geslingerd en letterlijk centimeters boven de grond tot stilstand komt. Of een vrouw de als een slangenmens in onmogelijke poses over het podium kronkelt.  Maar ook meer klassieke acrobatiek en jongleerkunsten kwamen voorbij. Vanzelfsprekend ontbraken ook lasso en zweep niet. Deze mensen gebruiker echt elk object als turntoestel; van een piano tot kroonluchter. En het mooie is dat het door de perfecte lichaamsbeheersing ook nog eens reuze eenvoudig lijkt. Tocht geldt hier meer dan ooit: Don’t try this at home!

Het verhaal van Saloon heeft een heerlijke flow. Typische WildWest taferelen met cowboys, outlaws en lichtekooien zorgen dat het publiek ogen tekort komt. Door de georganiseerde chaos is het nauwelijks bij te houden wat er allemaal voor je neus gebeurt. De vaak stuwende livemuziek – van Cash klassieker Ring of Fire tot het stampende Cotton Eye Joe – maakt het spektakel rond. Maar dan moet je als toeschouwer wel het slotakkoord overleven: Twee cowboys die elkaar met een houten wip tot in de nok van Carre laten springen, zorgden soms letterlijk voor ademnood in de zaal. Zelf bleven ze er ogenschijnlijk relaxt onder. Tijd voor wat salto’s dus… Wat mij betreft is er maar een conclusie: Gaat dat zien! Dat kan nog t/m 13 juli in Koninklijk (Circus)Theater Carré.

Lees ook:  De bloemetjes buiten zetten in de Bloom Bar

0 comments on “Wild West Circus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *