Vans vs. Snoopy dé collab in Rotterdam, zien!

by Wanda Bregman

Dat Rotterdam upcoming is, weet bijna iedereen nu wel. Stiekem ben ik daar best trots op. Na jaren in een stad continu in opbouw te hebben gewoond, gun ik mijzelf en de stad het oogverblindende resultaat! Rotterdam is waar het gebeurt, dat merk je. Het bruist, leeft en wekt veel creativiteit op. Bij de ondernemers en de inwoners. En zo liep ik op de Meent in het centrum fluitend naar mijn een van mijn favoriete sneakershops, PIM Sneakers, was de shop ‘ineens’ verbouwd. Met een nieuwe naam: Collab. Van Collaboration, kom ik later achter. Nog even goed naar de gevel kijken, zit ik wel goed? Ja, ik zie Andrew, de manager, staan; dit is ‘mijn’ sneakershoppie. Onderzoekend loop ik de met stalen frames beklede winkel binnen met in het midden een prachtig grote olijfboom. Rauwe hiphop stroomt zachtjes mijn oren binnen. Sneakers tot aan het plafond met toffe merchandise; shirts, caps. Naast de standaard sneakers van onder andere Nike, Adidas, Vans, New Balance, Asics, Puma, vind je hier ook de bijzondere modellen. Diegene die jou differentiëren van de rest. Modellen waar er maar een paar van zijn.

Collab Collab

De winkel heeft goed gebruikt gemaakt van z’n sky high plafond waarin nu een vide is gebouwd. Een trap brengt me naar boven, naar de conceptruimte. Hier gebeurt het. Hier worden samenwerking gesmeed en krijgen ze vorm. Hier vloeit het van creativiteit en komen de vetste combinaties samen. Ik zie Snoopy vs. Vans. Andrew is het brein achter de transformatie naar deze te gekke conceptstore: “Bij Collab gaat het om samenwerking; collaboration. Merken onderling, kunstenaars met merken, klanten met merken en kunstenaars. Elke maand hebben we een andere samenwerking en met uiteenlopende kunstenaars. Van barbiers tot tassenontwerpers tot aan jazzmuzikanten. Nu Vans Peanuts by Schulz (die van Snoopy), dat resulteert in een unieke, wanna have collectie schoenen en merchandise.”

Lees ook:  Sneakers om van te snoepen: Autodrop X Floris van Bommel

“We hebben gemerkt dat de klant behoefte heeft aan onderscheidende producten en persoonlijke sfeer en benadering. En dat bieden we met Collab. Het is een nieuw concept in Rotterdam. We zijn een maand open het gaat fantastisch. Bekende sportmerken willen nu al om de tafel zitten om een Collab-schoen te designen.” Nog één uniek puntje waarom je naar Collab MOET gaan: het kleinschalige sneakermuseum achterin, met bizarre, legendarische sneakers. Bijvoorbeeld de New Balance Kakkerlak uit 2008. Voor een lousy € 1.300,- zijn ze van jou.

Collab, Meent 50, Rotterdam.

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy