Upcycle riem

by Petrick de Koning

Als liefhebbers van bijzondere fietsen en fietsaccessoires zien we veel opvallende modellen en items voorbij komen. Zonder al te blasé te klinken, zijn we niet snel meer verrast. Lek Belt doet het toch, en hoe! Natuurlijk zijn we bekend met upcycling van fietsonderdelen en dat gaat best ver. Zo eindigen sommige fietssturen als modern gewei aan de muur in een hip appartement. Eerlijk gezegd, zagen we nog niet 123 een tweede leven voor gebruikte fietsbanden. Maar wat schetst onze verbazing: in de juiste handen, eindigt je versleten band als coole riem!

Vanuit Den Haag verwerken initiatiefnemers Michel en Jet oude voor- en achterbanden tot bijzondere riemen. En dat komt goed uit, want alleen al in de residentie worden op jaarbasis 300.000 fietsbanden vervangen. Het zou eeuwig zonde om die te vernietigen. In het streven naar een circulaire economie zijn veel van deze oude banden gelukkig weer grondstof voor nieuwe exemplaren. Dat moet beter en anders dachten ze bij Lek Belt. Dat is zeker gelukt.

Upcycle riem - Lekbelt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het effect van deze upcycle riem is echt verrassend en stoer. Wij probeerden een zwarte riem met een basic gesp en waren er heel blij mee. De riem heeft door het gebruikte uiterlijk een casual uitstraling, maar is zeker geschikt als je je business suit met een knipoog wilt dragen. Eenmaal om je middel merk je trouwen het verschil met leer totaal niet. Het rubber is goed ingereden en lekker soepel. Bovendien ziet een Lek Belt er altijd robuust uit; hij heeft dan ook al flink wat kilometers achter de rug. Afhankelijk van de kleur en je voorkeur voor een stoere of bewerkte gesp, krijg je een riem die niemand anders heeft. Kies op de site voor een kleur en gesp, schat de omvang van je middel in – niet jokken… En na een uitgebreide schoonmaakbeurt gaan de designers aan de slag met jouw unieke Lek Belt.

Lees ook:  Positive Icons campagne

Wil je onze testriem winnen en zelf een Lek Belt ervaren? Check onze Insta!

Upcycle riem - Lekbelt - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Beeld: Lek Belt

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy