Trend: Groen, groener, groenst

by Redactie

2017 kunnen we denk ik wel het groene jaar noemen. Althans wat betreft interieur. Zo heeft Pantone dit jaar al uitgeroepen tot jaar van de kleur Greenery. En in menig nieuwe food hotspot staan planten centraal (bijvoorbeeld het populaire Bar Botanique in Amsterdam). Maar hoe laat je zelf deze groene trend in je interieur tot uiting komen?

1) Grote planten
Een grote, hoge plant geeft gelijk body aan je interieur. Vaak zijn dergelijke planten wel vrij kostbaar, dus laat je in een tuincentrum even goed informeren over de verschillende soorten. Betaalbare exemplaren die én mooi zijn én het ook goed doen binnenshuis zijn bijvoorbeeld een bananenplant en een palm.

2) Hangplanten
Een hangplant brengt gelijk sfeer in je huis. Want hang je er één op in een lege hoek van de kamer dan ziet die hoek er gelijk veel leuker uit. Wel is het handig om goed te kijken welke plant je waar hangt. De ene hangplant gedijt beter bij zon en de ander beter bij schaduw. Voorbeelden van hangplanten zijn de Aeschynanthus (ook wel lipstickplant genoemd, vanwege de opvallende rode bloemen) en de Tradescantia (een praktische plant, want heeft niet al te vaak water nodig).

3) Natuurlijke stoffen
Wil je de groene vibe in je interieur nog beter tot uiting laten komen, kies dan ook voor natuurlijke materialen in je huis. Dat kunnen al kleine aanpassingen zijn, zoals een vaas van kurk, kussens van vilt en behang waarin jute of grasweefsel is verwerkt.

Lees ook:  Getest: de schommelende kinderstoel van iCandy

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy