O jee…. Vakantiestress. Hoe zet je de chillmodus aan?

by Redactie

Een groot deel van Nederland heeft inmiddels zomervakantie….. Kortom: tijd voor ontspanning! Toch ervaren veel Nederlanders ook stressmomenten als het om vakantie gaat. Met name wanneer je geen thuisblijver bent, maar echt op vakantie gaat.

Die vakantiestress begint al met: waar ga je naartoe? Hoe regel je de reis? En: wat neem je mee? En dan hebben we het nog niet eens over de reis zelf gehad. Want met een beetje pech kom je ondanks goede voorbereiding in de file terecht, zijn de wachtrijen te lang en/of heb je vertraging. Onderzoek naar vakantiestress laat wat opmerkijkerlijke weetjes zien:

Man vs. vrouw
Zo blijkt uit genoemd onderzoek (uitgevoerd door Skyscanner) dat mannen en vrouwen verschillende stressfactoren hebben. Mannen ervaren de meeste stress bij het vergelijken van geschikte en betaalbare vliegtickets. Terwijl bij vrouwen de nummer één stressfactor het vinden van geschikte en betaalbare accommodatie is. Grappig is daarnaast dat vrouwen ook stress ervaren bij het maken van keuzes tussen alle opties bij vliegtickets zoals vliegtijden, bagagestukken, prijzen en andere extra opties. Iets waar mannen toch een stuk minder last van hebben.

Lang zoeken
Vakantieboekers zijn gemiddeld vijf uur of langer bezig met het zoeken en regelen van een vakantie. En het zijn vooral de jongere mensen die meer tijd nodig hebben (tussen de 18–35 jaar) om hun vakantie te kiezen. Daarvan kunnen we nog wat leren van de 50 plussers!

Nog meer stressfactoren
De stress-thermometer loopt vlak voordat de reis begint weer op. Onderdak verzorgen voor de huisdieren, het bezoekje aan oma, de koffers inpakken, het huis op orde maken tot en met het printen van de tickets. Allemaal dingen die stress opleveren. Wanneer het echte ontspannen kan beginnen? Pas bij aankomt in het lans van bestemming, wanneer de huurauto is geregeld en de bagage is aangekomen. Eindelijk tijd om de chillmodus aan te zetten!

Lees ook:  Toffe milieuvriendelijke shirts gedrukt door Twee Jongens

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy