ISSpresso - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Italiaanse espresso in de ruimte

De Italiaanse astronaut Paolo Nespoli is vorige week samen met NASA astronaut Randy Bresnik en Roscosmos commander Sergey Ryazansky naar het International Space Station (ISS) vertrokken voor de VITA-missie. De astronauten zullen daar de komende vijf maanden wonen en werken in de ruimte. En natuurlijk mag zelfs in de ruimte een lekker kopje koffie niet ontbreken!

Het Italiaanse Lavazza heeft daarom in samenwerking met Argotec voor een bijzondere ISSpresso machine gezorgd. Deze ISSpresso machine werd in mei 2015 tijdens de zogenaamde Futura-missie voor het eerst gebruikt voor het eerste kopje koffie in de ruimte. Sinds die tijd heeft de ISSpresso heeft een vaste plek in het International Space Station.

Het ruimte-kopje koffie ziet er echter wel wat anders dan op aarde: de cremalaag en de koffie worden niet gemengd. Bovendien is het traditionele espresso kopje vervangen door een speciaal zakje waar de astronauten uit kunnen drinken. ISSpresso kan koffiezetten onder extreme omstandigheden, waar de principes van vloeistof compleet anders zijn dan zoals op aarde. Het bereidingsproces blijft echter hetzelfde, met verschil dat je je koffie drinkt uit een rietje.

Mooie is daarnaast dat ze een fysiek fenomeen in de ruimte kunnen bestuderen dat niet op de aarde kan worden nagebootst. Want het ruimte-koffiezetapparaat laat geen resten van koffie en water achter, zoals bij machines op aarde wel het geval is. Hierdoor wordt het waterverbruik ook met 30% verminderd. Door te experimenteren hiermee in de ruimte, kan dit wellicht ook op aarde worden toegepast. En dat zou weer super zijn voor onder andere ons waterverbruik!

Lees ook:  Het ultieme, varende "pop-up restaurant"

Echte Italiaanse koffie drinken in de ruimte - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Foto header: via www.powertransmissionworld.com

Categories Food

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Italiaanse espresso in de ruimte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *