Interieur inspiratie: een lamp voor iedere stijl

by Isabeau Kamphuis

Verlichting in huis heeft een duidelijke primaire functie: ervoor zorgen dat wij in het donker kunnen zien en rondlopen. Maar verlichting doet nog veel meer. We creëren er namelijk ook onmisbare sfeer en warmte mee waardoor een huis veranderd in thuis. Daarnaast voegt een mooie lamp ook een extra design element toe aan ons interieur en zet je daarmee de toon: industrieel of Scandinavisch? Misschien is een vintage jaren zestig/zeventig vibe meer jouw ding? Deze lampen passen het beste bij jouw favoriete stijl.

Vintage 60’s/70’s
Een warm oranje lampen kap of misschien iets met hout? Er zijn genoeg manieren om de jaren zestig en zeventig te omarmen. De beste manier om aan een uniek exemplaar te komen is door het afspeuren van thriftshops. Is dit niet helemaal jouw ding of heb je er simpelweg geen tijd voor, dan vind je in bijna elke lampenwinkel wel een moderne twist op dit tijdperk, zoals pendant lampen met kap.

Scandinavisch
Ook binnen Scandinavisch design zijn wij groot fan van de hanglampen en pendanten. De sleutels naar het beste design binnen deze stijl; simpele lijnen en koele (pastel)tinten. Ook symmetrie doet het hier erg goed.

Industrieel
Stiekem dromen we allemaal van een loft met bakstenen muren en blootgesteld cement; industrieel interieur is nog steeds een hot topic. Helaas moeten de meeste van ons nog even doordromen over zo’n loft, maar industrieel design is dankzij bijvoorbeeld grote vloerlampen, die ons een beetje doen denken aan enorme Hollywood spotlights, makkelijk in huis te halen.

Klassiek
Last but not least; de perfecte lampen voor liefhebbers van een klassieke uitstraling blijft toch echt de kroonluchter. Ga voor een design met veel stras steentje en oud goud of misschien een iets moderne variant met grote lampenbollen die het geheel een simpele en klassieke uitstraling geven.

Lees ook:  Tips om je eigen meubels te maken

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy