Hoe beleven Nederlanders hun strandvakantie het liefst?

by Redactie

Ben jij in januari al bezig om jezelf ‘strandklaar’ te maken? En als het zover is, lig je dan alleen maar op het strand of ben je meer van het actieve soort? Online reisbureau Expedia onderzoekt elk jaar hoe Nederlandsers (ten opzichte van andere landen) een strandvakantie beleven. En dat levert ook elk jaar weer leuke weetje op!

Relaxte houding
Zo blijken de Nederlandser de minst actieve strandgangers ter wereld; 73 procent geeft namelijk aan dat ze niet zouden deelnemen aan strandactiviteiten zoals beachvolleybal, yoga of een wandeling. Die relaxte houding van Nederlanders ten opzichte van een strandvakantie uit zich ook waar het de eventuele risico’s van een strandvakantie betreft. Zo maken Nederlanders zich bij vrijwel alle mogelijke doemscenario’s zoals een haaiaanval, kwallenbeet of tsunami het minste zorgen vergeleken met alle andere onderzochte landen.

Strandvakantie Nederlanders Expedia - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Beach-proof
Samen met de Belgen en Nieuw-Zeelanders besteden Nederlanders ‘slechts’ vier weken tijd aan het ‘beach-proof’ maken van hun lichaam. Nederlanders blijken echt voor een strandvakantie te kiezen om de rust te pakken. Geen overdreven angsten en geen keurig uitgezet voorbereidingsplan om in de zwembroek of bikini te passen of drukke activiteitenlijst.

Strandvakantie Nederlanders Expedia - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ergernissen
Wel zijn er ergernerissen. Want maarliefst driekwart van de Nederlandens vinden rommelige toeristen die hun vuilnis achterlaten veruit de irritantste strandgangers. Ook luide muziek en mensen die hun hele hebben en houwen neerstallen op het strand behoren tot de grootste ergernissen. Wereldwijd worden daarnaast zware drinkers en mensen die met zand gooien als grootste ergernis gezien.

En jij? Hoe zit jij er deze zomer bij op het strand? Waar erger jij je aan? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook:  Travel Guide: Texel

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy