Glampen met je kids in de Loire

by Imke Walenberg

Kamperen, “either you love it or hate it”… Over het algemeen is er niet vaak een middenweg. Althans dat was vroeger zo. Totdat daar een aantal jaar geleden het woordje ‘glamping’ zijn intrede maakte. Glamping is een begrip dat voortkomt uit een combinatie van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’ en staat voor kamperen met luxe, vaak ook nog op een bijzondere locatie. Het ontstaan van de glamping-cultuur zorgde ervoor dat meer mensen kozen voor een vakantie op de camping. Je hebt immers de luxe van een hotel/vakantiehuisje, maar wel de sfeer en de voorzieningen zoals op een camping.

Klinkt als een ideaal iets voor wanneer je met (kleine) kids wilt gaan kamperen. Maar wat nu als je eigenlijk gewend bent om echt te kamperen? En ook gewend bent aan kleinschalige, lieflijke campings? Moet je veel principes overboord gooien? En is het ook wel zo leuk als je kids echt heel klein zijn (zegge 0 en 1 jaar)? Op uitnodiging van Yelloh Village ging ik met mijn gezin een aantal dagen glampen op één van hun luxe campings. Om zo te ervaren hoe het echt is.

Yelloh Village
Boek je een vakantie bij Yelloh Village, dan kan je kiezen uit vele kampeerplekken gelegen in de mooiste streken van Frankrijk, Spanje en Portugal. Kenmerkend van alle Yelloh Village zijn de luxe accommodaties, landschappelijke kampeerplaatsen, diensten, zwembaden en het animatie het hele seizoen lang. Wij kozen voor ons verblijf voor een Yelloh Village gelegen in de Franse Loirestreek: Camping Parc du Val de Loire, een 5-sterren camping in Loir-et-Cher.

Lees ook:  Wintertijd in kids mode

Glampen met je kids in de Loire - Yelloh Village - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ons verblijf
Na een lange, warme rit in de auto komen we op een zaterdagmiddag aan bij de camping. Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen door een Nederlandse (!) receptioniste. We krijgen helder uitgelegd waar we zijn, de informatie en de sleutel van onze accomodatie (een cottage in dit geval) wordt overhandigd en we kunnen rap doorrijden naar ons verblijf voor de aankomende dagen. Prima service dus. Hoewel het ook wel weer zijn charme heeft om in het Frans door iemand te worden ontvangen en niet door een Nederlandse.

Glampen met je kids in de Loire - Yelloh Village - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wat meteen ook opvalt op de camping is de grootte. Dat begint al bij de entree, een immense poort, maar ook de weidsheid van het terrein. Je merkt gelijk dat je op een grote camping bent terecht gekomen. We rijden stapvoets richting onze cottage en zijn meer dan blij verrast als we aankomen. Wat een prachtig verblijf! We hebben een eigen parkeerplek (de auto binnen handbereik, fijn!) en de cottage ligt mooi wat van de weg af en kijkt aan de rechterkant uit over de velden. Daar waar de camping ook ophoudt. Nog weer pluspunten, want dat betekent een rustige plek. De cottage zelf geeft gelijk het glamping-gevoel. Wat een luxe! Alles ziet er spiksplinternieuw uit. Waar we gelijk ook erg blij van worden is het houten hek om de veranda heen. Wat een verademing, want dat betekent dat onze dreumes van 1,5 jaar niet zomaar weg kan lopen. Hoeven wij niet continue achter haar aan te rennen, best een verademing.

Lees ook:  Getest: Zonnige Smart

Glampen met je kids in de Loire - Yelloh Village - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogGlampen met je kids in de Loire - Yelloh Village - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Het huisje zelf is ruim opgebouwd. Er zijn drie slaapkamers, een mooie, moderne keuken met een soort kookeiland en aansluitend het zitgedeelte. De ouderslaapkamer heeft een eigen badkamer met grote inloopdouche en eigen toilet. De twee kinderkamers (waarvan 1 met stapelbed) hebben gezamenlijk ook een eigen badkamer met douche en losse toilet. Je spullen kan je ruim kwijt in de kasten die overal mooi zijn weggewerkt met behulp van schuifdeuren. Wij hebben een premium cottage, wat betekent dat we ook nog eens een afwasmachine hebben. Wat een ongekende luxe. Kamperen staat hier natuurlijk ver weg van, maar dat vinden wij voor nu even helemaal niet erg en schieten dan ook gelijk in de relaxmodus.

De tweede dag gaan we het zwembad verkennen. Dat is wel even andere koek dan dat we gewend zijn. Geen vierkant ‘saai’ zwembad hier, maar een waar mini tropisch paradijs. Grote glijbanen, een binnen- en buitenbad en zelfs een loopbrug over één van de zwembaden heen. Het is hier dan ook niet heel rustig een boekje lezen langs de kant, maar volle waterpret. Super voor de kids, maar heb je behoefte aan een rustigevende duik in het water, dan ben je hier niet aan het juiste adres. Onze oudste geniet er wel van met volle teugen, en wij met haar. En dan het animatieteam, want ja, dat is hier ook aanwezig. Ook even wennen voor ons, aangezien wij ‘animatie-loze’ campings gewend zijn. We kijken onze ogen uit. Maar het moet gezegd, voor de paar dagen dat wij er zijn is het best leuk. Fijn is ook dat je het ook zelf kan opzoeken, deze campingpret. En er ook dus zelf makkelijk afstand van kan nemen. Bij onze cottage is het namelijk heerlijk chillen, zonder rumoer.

Lees ook:  Getest: Deezer Family, één abonnement voor het hele gezin

Glampen met je kids in de Loire - Yelloh Village - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Conclusie
Ons oordeel? We zijn zeker blij verrast door ons verblijf hier. Yelloh Village werkt volgens een concept dat goed werkt. Alles ziet er goed uit en is perfect geregeld (zelfs de wifi in de cottage werkt uitstekend). Het is dan ook zeker het woordje ‘glamping’ waardig. Wij zouden niet onze hele vakantie hier willen verblijven, maar voor een kort verblijf van een paar dagen is het een topplek. Zeker als je behoefte hebt aan wat meer luxe, mooie accomodaties, goede service en wat vermaak voor de kids (zodat je zelf ook even kan bijkomen). Afgewisseld met een camping meer rustiek en kleinschalig, zou het een top-combinatie voor ons én de kids zijn!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy