Gezonde én lekkere sportvoeding, de tips & weetjes op een rij

by Redactie

Het leveren van goede sportprestaties gaat gepaard met goed eten. Zo zie je wielrenners in de Tour de France geregeld eten op hun fiets, zodat ze genoeg energie blijven hebben én vooral een hongerklop voorkomen. Want dat is iets wat je als renner zeker niet wilt krijgen.

Bij langdurige inspanning is het belangrijk om vóórdat je honger krijgt te eten. Als je maag knort, is het al te laat eigenlijk. Überhaupt is het belangrijk om, als je gaat sporten, op een juiste manier met je voeding om te gaan. Vaak wordt gedacht dat sportvoeding niet heel erg lekker is, dat dat echter niet het geval hoeft te zijn, laten we in dit artikel zien:

1) Koolhydraten (brandstof)
Als je sport verbruik je veel koolhydraten, daarom is het van belang dat je goed koolhydraatrijk eet. Daardoor is pasta een veelgebruikte sportmaaltijd. Lekker, maar ool soms wat saai. Maak daarom eens zelf bananenbrood of pompoenpannenkoekjes. Heel eenvoudig zelf te maken en ook nog eens lekker én gezond.

2) Vetten (brandstof en bouwstof)
Vetten zijn super-essentieel voor sporters om een gezond lichaam te behouden. Wil je gezonde vetten binnenkrijgen die goed zijn voor of na het sporten? Denk dan eens aan zalm met gegrilde groenten, een poké bowl met tonijn of avocado met ei (zitten ook nog eens veel eiwitten in).

3) Eiwitten (bouwstof en als de koolhydraten zijn verbruikt, ook als brandstof)
Eiwitten vormen bouwstoffen voor onder meer de opbouw en onderhoud van spierweefsel. Krijg je te weinig calorieën binnen, dan worden de eiwitten als brandstof gebruikt en kunnen ze niet gebruikt worden voor spieropbouw. Eiwitrijk eten is dan ook belangrijk. Een snelle manier is het drinken van eiwitshakes. De eiwitshake van Orangefit.nl is bijvoorbeeld hartstikke lekker. Heb je meer behoefte aan vast voedsel? Denk dan aan een heerlijke groentefrittata of wat dacht je van wraps gemaakt van ei gevuld met spinazie en cashewnoten!

Lees ook:  Het geheim van de Schutter

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy