Citroen C3 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: de Citroën C3, het kleurrijke zusje van de C4 Cactus

Eerder schreven we al over de Citroën C4 Cactus, waar we erg van gecharmeerd waren. Een beetje het type ‘Ruwe bolster, blanke pit’, zoals we hem omschreven. Sind kort is de nieuwe Citroën C3 op de markt en die ziet er op het eerste gezicht uit als het kleinere zusje van de Cactus. Wij waren wel benieuwd naar dit zusje en gingen er mee op pad.

Airbumps
Eén van de eerste gelijkenissen met de Cactus die opvallen zijn de airbumps. You either love them or hate them, ze springen namelijk nogal in het oog. Functioneel gezien (naast dat ze het design van de auto extra karakter geven) beschermen deze airbumps de carrosserie. Het materiaal van de airbumps is namelijk bestand tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht, water, veroudering en krassen. De zwarte airbumps in combinatie met de witte kleur van de auto en het rode dak, geven de auto die wij rijden ook wat extra (grafische) stoerheid. We like!

Citroen C3 - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogCitroen C3 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Kleur
Overigens is de C3 te verkrijgen in veel meer kleurcombinaties. Je kan namelijk 9 kleuren combineren met 3 verschillende kleuren voor het dak (te weten Noir Onyx, Rouge Aden of Blanc Opale). In totaal zijn er 36 kleurcombinaties voor de carrosserie mogelijk. Niet de meest handige opgave als je niet goed bent in kiezen.

Citroen C3 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Interieur
Wat ons opvalt is dat niet alleen het exterieur opvalt, ook het interieur ziet er goed uit. De bekleding is mooi afgewerkt met rode stiksels (die dus ook weer terugkomt op de buitenkant van de auto), Het dashboard heeft daarnaast een stoffen bekleding en de grepen zijn van leer. Het draagt bij aan het gevoel dat je in een comfortabele stoel zit, zoals thuis, en niet in een auto.

Lees ook:  Voor ‘iedere’ portemonnee een Porsche

Citroen C3 - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogCitroen C3 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De ruimte binnen in de auto is ook iets waar we erg te spreken over zijn. Er passen makkelijk twee kinderzitjes achterin en de kofferbak heeft genoeg ruimte om een kinderwagen (misschien zelfs wel twee) in te vervoeren. Deze ruimte is iets wat je aan de buitenkant van de auto niet gelijk zou vermoeden. Ook voorin heb je genoeg beenruimte en is het comfortabel rijden met aan alle kanten goed zicht.

ConnectedCAM
Een toffe feature van de nieuwe C3 is de zogenaamde ConnectedCAM. Met deze in de binnenspiegel ingebouwde camerasysteem kan je alles vastleggen wat je ziet als je in de auto door de voorruit naar buiten kijkt. Oftewel; je dagelijkse rijervaringen worden zo vastgelegd. Je kan de gemaakte beelden zelfs heel eenvoudig direct delen op sociale media. Maar daarnaast is dit systeem ook heel handig, mocht er een ongeval gebeuren.

Carpool karaoke-sessies
What can we say? We zijn wel fan van dit vrolijke zusje van de Cactus. Het blijft een auto waar je qua exterieur helemaal op kan afknappen, maar ben je er juist wel fan van, dan heb je met de Citroën C3 een stoere ruime (stads)auto in handen. Ruim, kleurrijk en ideaal voor menig vrolijke carpool karaoke-sessie!

Citroen C3 - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Met dank aan Huize Frankendael en Restaurant Merkelbach voor het beschikbaar stellen van hun locatie voor de foto’s.

Categories Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Getest: de Citroën C3, het kleurrijke zusje van de C4 Cactus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *