Alleen maar positieve vibes met de Ford HandiCab

by Imke Walenberg

Wist jij dat zo’n anderhalf miljoen mensen in Nederland een fysieke handicap hebben? Aan talent en wilskracht ontbreekt het bij deze mensen niet, wel aan kansen. Want, zo leerde ik afgelopen week: ongeveer 55% van hen heeft moeite met het vinden van een baan, ook al is deze groep enorm getalenteerd. Hoe je meer kansen creëert? Precies, dat begint allemaal bij anders kijken.

Om dat te stimuleren is de zogenaamde HandiCab in het leven geroepen in samenwerking met Ford Nederland. Een cab, taxi, maar dan een gratis variant én bestuurd door een chauffeur met een lichamelijke beperking. Drie Ford HandiCabs gingen op 13 en 14 juli voor het eerst de weg op. Met aan het stuur: Tim de Vries (paralympisch atleet), Debbie van der Putten (model) en Sebastiaan Nieuwenhuizen (Veteraan). Samen missen ze 1 arm en 2 benen, maar daar stopt het verschil. In de Ford HandiCab boden ze nietsvermoedende reizigers een taxirit aan. De prijs die passagiers hiervoor betaalden was heel simpel; vooroordelen laten varen en vertrouwen in de chauffeurs. Stap je in of niet? Met die vraag hielden de chauffeurs de deur van de Handicab open voor ruim 100 Nederlanders.

En het mooie: alle mensen stapten aan het eind van de rit met de Ford HandiCab met een positief gevoel uit. De boodschap is dan ook, denken in mogelijkheden, niet in beperkingen. Iets wat niet alleen geldt voor mensen met een handicap, maar ook (juist!) voor alle anderen. De Ford HandiCab helpt op een positieve manier om het kennisniveau over leven met een handicap bij te sturen.

Lees ook:  10 x auto's, auto's en nog eens auto's in 2017

Zelf mocht ik bij Debbie in de #HandiCab stappen. Waarschijnlijk de meest positieve en fijne taxirit die ik tot nu toe ooit heb gehad. Zoveel positieve energie! Zelf ook meerijden in dit top-initiatief? De Ford Handicab gaat in het najaar in verschillende andere steden in Nederland op pad.

Alleen maar positieve vibes met de HandiCab - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy