5 x hip én vegan food in Gent

by Sheima Josodimedjo

Je kunt de Belgische stad Gent wel hét walhalla noemen voor iedere plant-based foodlover. Je vindt er namelijk enorm veel restaurants die vegan opties bieden. Naast dat de stad sowieso al goed bezig is wat betreft duurzaamheid wordt ook plantaardig eten aangemoedigd. Er zijn een aantal leuke spots (allemaal midden in het centrum) waar de menukaarten zelfs volledig veganistisch zijn! Of je nu een plantaardige leefstijl hebt of niet, wij zijn er van overtuigd dat deze plekjes bij iedereen in de smaak zullen vallen:

1. La Botaniste
Bij La Botaniste krijg je de heerlijkste kleurrijke en smaakvolle gerechten gemaakt van biologische en plantaardige ingrediënten voorgeschoteld. Ook vind je er een wijnbar waar je kunt genieten van natuurwijnen. De naam La Botaniste is goed terug te zien in het interieur: veel bloemen en planten in en rondom het restaurant. Ook kun je plaatsnemen in het buitengedeelte waar de vele planten voor een prettige, relaxte sfeer.

5 x hip én vegan food in Gent - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2. Foodstorms
Plant based, no waste! Pop-up restaurant Foodstorms serveert heerlijk gevarieerd eten met een mooie presentatie op je bord en gooit van de gebruikte ingrediënten helemaal niks weg. En als het niet gekookt, gestoomd of gegrild kan worden, dan wordt het gebruikt in de compost. Verwacht een creatief opgemaakt bord met daarop groentes in verschillende kleuren, texturen en (hele lekkere!) smaken. Het restaurant blijft een aantal weken op locatie en verplaatst zich daarna weer door de stad. Via Facebook blijf je up-to-date en weet je het restaurant altijd te vinden.

5 x hip én vegan food in Gent - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3. Madam Bakster
Desserts kunnen niet ontbreken en daar staat Madam Bakster ook helemaal achter. Zoetigheid past met de juiste ingrediënten ook gewoon in een gezonde leefstijl en dat bewijst Madam Bakster met haar taartjes gemaakt van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Geen geraffineerde suikers, dierlijke producten, tarwe en onnatuurlijke smaak- en bewaarmiddelen, maar gezonde alternatieven zoals havermout, avocado, kokosolie en dadels. Kleurrijke en verrukkelijke taarten bij de koffie, thee of matcha latte? Oh yes!

5 x hip én vegan food in Gent - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Links een appel-frambozen crumble en rechts een moelleux met een toets van zoet-zure framboos.

4. Avalon
Smaakvolle, kleurrijke en voedzame borden worden er gecreëerd bij Avalon. Ook deze keuken werkt met lokaal verbouwde producten en bereidt daar smaakvolle gerechten van. Het restaurant werkt met een lopend buffet waardoor je zelf de hoeveelheid van je maaltijd kunt bepalen. Een tip voor in de zomer is om je bord mee te nemen naar de tuin, daar zit je echt heerlijk. Kijk niet verbaasd om als je ziet dat gasten de tafels opruimen: de locals zijn hier namelijk gewend om na het eten de borden weer mee naar binnen te nemen. Het is niet verplicht, maar geeft het restaurant wel een heerlijke ons-kent-ons-sfeer.

Lees ook:  Duurzaam kinderkleding kopen

5 x hip én vegan food in Gent - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5. Tasty World
No nonsens veggieburgers, smoothies en sapjes! Tasty World biedt veel keuze aan lekkere tussendoortjes terwijl je de stad aan het verkennen bent. Verwacht goed betaalbare en vullende burgers en verse drankjes waardoor je weer even op kracht komt. Tegelijkertijd draag je bij aan de duurzaamheid in de stad, want niet alleen de ingrediënten zijn fair trade en bio, maar ook alle verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar.

5 x hip én vegan food in Gent - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy