5 x fit de zomer door - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x fit de zomer door

Je hebt je maandenlang* helemaal klaargestoomd voor dat beach ready lijf. Je voelt je super fit. Maar nu, hoe houd je dat in de zomer in stand? Want de verleiding om tijdens je vakantie alles even los te laten, inclusief streng eetregime, is natuurlijk groot. Logisch. Dat mag en moet ook, daar is de vakantie immers voor. Maar hoe zorg je er nu toch voor dat je fit de zomer door komt zonder dat het voelt als een straf? 5 tips:

1) Met stip op één staat wel dat je beter de fiets kan nemen dan de auto. Al helemaal als het weer heerlijk is. Geen handigere manier om aan je dagelijkse work-out minuten te komen, dan alles op de fiets doen.

2) Zwemmen is goed voor bijna alle spieren in je lichaam. Begin je dag dan ook goed, met een verfrissende duik in het zwembad of de zee. Even een paar baantjes zwemmen en je begint je dag gelijk super energiek.

3) Verblijf je tijdens je vakantie in een hotel, dan is het heerlijk om je af en toe uit te leven in de sportruimte die de meeste hotels wel hebben. Ideaal ook als het een keer een dag minder weer is en je los kan gaan op één van de loopbanden of op een hometrainer.

4) Je kan ervoor kiezen om elke dag op het terras of op het strand te hangen, maar waarom niet kiezen voor een actief uitje? Huur bijvoorbeeld een kano, ga hiken, maak een strandwandeling… Allemaal activiteiten die goed zijn voor je lichaam, maar ook nog eens hartstikke leuk zijn om te doen.

5) Wat betreft eten kan je ook het een en ander doen. Zo is het slim wat vaker voor een lekkere lichte salade te kiezen als lunch. Met warm weer heb je namelijk vaak toch wat minder honger. Waarom je dan helemaal volstoppen met een zware maaltijd? Belangrijk is daarnaast dat je veel water de hele dag door blijft drinken. Maak het water wat lekkerder door er schijfjes citroen of blaadjes munt in te doen.

* Alhoewel… maandenlang. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat Nederlanders gemiddeld maar 4 weken hiermee bezig zijn.

Categories Body & Health

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “5 x fit de zomer door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *