5 x fit de zomer door - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x fit de zomer door

Je hebt je maandenlang* helemaal klaargestoomd voor dat beach ready lijf. Je voelt je super fit. Maar nu, hoe houd je dat in de zomer in stand? Want de verleiding om tijdens je vakantie alles even los te laten, inclusief streng eetregime, is natuurlijk groot. Logisch. Dat mag en moet ook, daar is de vakantie immers voor. Maar hoe zorg je er nu toch voor dat je fit de zomer door komt zonder dat het voelt als een straf? 5 tips:

1) Met stip op één staat wel dat je beter de fiets kan nemen dan de auto. Al helemaal als het weer heerlijk is. Geen handigere manier om aan je dagelijkse work-out minuten te komen, dan alles op de fiets doen.

2) Zwemmen is goed voor bijna alle spieren in je lichaam. Begin je dag dan ook goed, met een verfrissende duik in het zwembad of de zee. Even een paar baantjes zwemmen en je begint je dag gelijk super energiek.

3) Verblijf je tijdens je vakantie in een hotel, dan is het heerlijk om je af en toe uit te leven in de sportruimte die de meeste hotels wel hebben. Ideaal ook als het een keer een dag minder weer is en je los kan gaan op één van de loopbanden of op een hometrainer.

4) Je kan ervoor kiezen om elke dag op het terras of op het strand te hangen, maar waarom niet kiezen voor een actief uitje? Huur bijvoorbeeld een kano, ga hiken, maak een strandwandeling… Allemaal activiteiten die goed zijn voor je lichaam, maar ook nog eens hartstikke leuk zijn om te doen.

Lees ook:  Hoe ga je om met een overvolle sportschool?

5) Wat betreft eten kan je ook het een en ander doen. Zo is het slim wat vaker voor een lekkere lichte salade te kiezen als lunch. Met warm weer heb je namelijk vaak toch wat minder honger. Waarom je dan helemaal volstoppen met een zware maaltijd? Belangrijk is daarnaast dat je veel water de hele dag door blijft drinken. Maak het water wat lekkerder door er schijfjes citroen of blaadjes munt in te doen.

* Alhoewel… maandenlang. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat Nederlanders gemiddeld maar 4 weken hiermee bezig zijn.

Categories Sport & Outdoor

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “5 x fit de zomer door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *