zomer festivals - daily cappuccino - lifestyle blog

5 x de leukste festivals in augustus

1) Kip Festival
Ja, je leest het goed. Tijdens het Kip Festival draait alles om kip! Gekookt, van de grill, gesmoord of sissend, het stukje kip gaat hier dwars door alle kookculturen heen. En omdat kip goed combineert met muziek, is dat er genoeg. Overdag meer laidback en ’s avonds juist heerlijke dancehall, soca en afrobeats.

Datum: 25-26-27 augustus
Locatie: Rembrandtpark, Amsterdam
Website: https://www.kipfestival.nl

2) De Geheime Tuin
De Geheime Tuin is een reizend tuinfeest in Rotterdam. Elke editie strijkt ‘de tuin’ neer in een (tot het laatste moment) geheime tuin voor een nieuw sprookje. Het is een creatief festival waarbij elk jaar (dit jaar voor de derde keer) een nieuwe tuin eenmalig om tot een magisch tuinfeest. Drie weekenden in augustus kan je jezelf van vrijdag t/m zondag verrijken met performances, workshops, kunst, muziek en meer.

Datum: 11 t/m 27 augustus
Locatie: Nog geheim. Houd de website in de gaten voor de allerlaatste geheime nieuwtjes.
Website: https://www.ontdekdegeheimetuin.com

3) Schollenpop
Elk jaar, op de eerste zaterdag van augustus, vindt dit festival plaats op het Zuiderstrand in Scheveningen. Gratis te bezoeken en inmiddels al 17 jaar lang een popfestival waar nationale én regionale bands optreden.

Datum: 5 augustus
Locatie: Zuiderstrand, Scheveningen
Website: http://schollenpop.nl

4) Gebroeders van Limburg Festival
Een jaarlijks terugkerend Middeleeuws Festival. Een heel weekend lang kunnen jong en oud zien en beleven hoe het leven in Nijmegen in de Middeleeuwen is geweest. Leuk: op zondagmiddag vindt “de blijde incomste” plaats, de traditionele optocht door de binnenstad.

Datum: 26 & 27 augustus
Locatie: Binnenstad Nijmegen
Website: http://www.gebroedersvanlimburg.nl

5) Duizel in het Park
Een eigenzinnig driedaags festival in het Rotterdamse Vroesenpark. Wat het stadspark (en de ‘achtertuin’) is van duizenden Rotterdammers. Duizel in het Park vertelt de verhalen van de grote stad, en dan specifiek die van Rotterdam, en haar bewoners. Doel is de verbeeldingskracht van de bezoeker te prikkelen. Onder andere voordrachten van schrijvers, kunstobjecten en muzikale optredens worden met elkaar afgewisseld.

Lees ook:  Feel good nieuws: Chiquita start samenwerking met Spotify

Datum: 4-5-6 augustus
Locatie: Vroesenpark, Rotterdam
Website: http://www.duizelinhetpark.nl

0 comments on “5 x de leukste festivals in augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *