In 4 stappen een makkelijk te onderhouden tuin

by Redactie

Het lijkt tegenwoordig steeds lastiger om je tijd te verdelen. Iedereen heeft het druk. Of dat nu is met werk, met het gezin, sporten of andere zaken. We zien niet voor niets dat mensen graag tijd besparen waar dat mogelijk is. Een goed voorbeeld hiervan is je tuin, want we willen allemaal een mooie tuin waar we in kunnen zitten als het lekker weer is. Maar ook in een tuin onderhouden gaat veel tijd zitten. Daarom geven wij je graag 4 tips om je tuin makkelijk te onderhouden en er toch tip top uit te laten zien!

Stap 1: Planten
De keuze die je maakt voor planten kunnen al veel bepalen hoeveel tijd je kwijt gaat zijn in de tuin. Denkbijvoorbeeld aan planten die weinig nodig hebben maar wel goed de bodem bedekken. Voorbeelden van sterke planten met weinig eisen zijn bijvoorbeeld: Zachte Naaldvaren, Ooievaarsbek, Lampepoetsersgras en verschillende typen kattekruid.
Deze planten geven onkruid minder kans. Daarnaast kan je kiezen voor een langzaam groeiende haag, zodat je niet heel vaak hoeft te snoeien. Verder kan je gaan voor sterke robuuste bomen, zoals de Sierpeer of de olijfwilg.

Stap 2: Indeling
De indeling van je tuin is ook heel belangrijk. Heb je de juiste planten, kies dan ook de goede plek. Veel schaduw of veel zon. Een droge grond of een vochtige grond. Kies het juiste klimaat voor je plant en beperk zo ook het onderhoud. Ook zou je onkruid kunnen remmen door boomschors tussen de planten te leggen.

Stap 3: Gras
Een mooi stuk gras is altijd een blikvanger in je tuin, maar ook hier gaat veel tijd in zitten. Denk aan maaien, ontmossen, bemesten en onkruid verwijderen. Wil je wel een mooi stuk gras in je tuin, maar niet het onderhoud? Denk dan eens aan kunstgras. Tegenwoordig is kwalitatief goed stuk kunstgras nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Natuurlijk zal je af en toe nog wel eens blaadjes moeten opharken, maar je hebt er verder geen omkijken naar. Met een beetje handigheid in de tuin kun je eventueel zelf kunstgras leggen. Maar je kan natuurlijk ook een professional inhuren en voortaan altijd uitkijken op een kort en netjes, groen stuk gras.

Lees ook:  4 x zomerse sport routines die je zeker moet uitproberen!

tuin - daily cappuccino - lifestyle blog

Stap 4: Wees realistisch
Wees eerlijk en realistisch naar jezelf. Jij weet zelf het beste wat je mooi vind, en hoeveel tijd je kwijt wilt zijn. Als je dit voor jezelf weet, kan je je verder laten informeren over de verschillende planten en de indeling van je tuin. Een goed begin is het halve werk wordt niet voor niets gezegd! Met een goede voorbereiding en planning kan jij straks zorgeloos genieten van een mooie tuin met weinig onderhoud.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy