10 Malediven foto’s en 5 redenen om deze eilanden nu te bezoeken

by Naomi Louwerens

Ben jij op zoek naar de perfecte vakantie bestemming, hou je van tropische eilanden en wil je het ultieme paradijs ervaren, dan zijn de Malediven dé place to be voor jou! Zelf ben ik net een paar weken terug uit de Malediven en het was een van de meest bijzondere reizen tot nu toe.

10 Malediven foto's en 5 redenen om deze eilanden nu te bezoeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Vanzelfsprekend stond deze bestemming al jaren op mijn ‘bucketlist’, want als reisverslaafde en ‘eilandfanaat’ mogen de Malediven niet op dit lijstje ontbreken. Nog niet overtuigd? Hierbij 5 redenen om deze bijzondere eilanden nu te bezoeken!

1. Puur paradijs
De stranden zijn hier witter dan wit, de palmbomen hoog en sierlijk, de zonsondergangen prachtig en kleurrijk en in het laag seizoen (mei tot en met november) heb je zo maar een heel eiland voor je alleen. De meeste eilanden zijn zeer klein, dus kan je in zo’n 10 minuten helemaal rondom lopen, waarbij je omringt bent door dee meest felblauwe zee die je ooit gezien hebt!

Voor mij de ultieme verwezenlijking van het woord paradijs.

10 Malediven foto's en 5 redenen om deze eilanden nu te bezoeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

2. Luxe en klasse ten top
Van de 1192 koraal eilanden in de Malediven, die tezamen 26 atollen vormen in de Indische oceaan, zijn er maar 200 bewoond, waarvan 88 eigendom van luxe resorts, de een nog mooier dan de ander.

10 Malediven foto's en 5 redenen om deze eilanden nu te bezoeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De grootste en meest prestigieuze hotelketens hebben hier allemaal op zijn minst 1 eiland met een 5 sterren resort. Je hebt de keuze uit luxe strandhutjes, strandvilla’s met jacuzzi en/of zwembad en natuurlijk de ultieme luxe van een privé-villa op palen met zwembad gebouwd op de zee, decadenter kan bijna niet!

Lees ook:  Beach trend: de roundie

10 Malediven foto's en 5 redenen om deze eilanden nu te bezoeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Gelukkig worden er tegenwoordig ook steeds meer lokale home stays en goedkopere strandhutjes aangeboden dus voor iedere wat wils.

3. Meest romantische bestemming ooit
Niet voor niets is dit de ultieme honeymoon bestemming. Maar ook voor een jubileum of als combi met een bezoek aan Sri Lanka of India is de Malediven als strandbestemming om je reis mee af te sluiten aan te raden.
Natuurlijk is de omgeving en setting van een resort op een privé eiland al prachtig, maar met een aanbod van privé strand bbq’s, lunchen op een zandbank of onbewoond eiland en sunset cruises met champagne is de romantiek al helemaal snel all over the place.

10 Malediven foto's en 5 redenen om deze eilanden nu te bezoeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4. De ultieme duik en snorkel plek
Hou je van de onderwaterwereld, levendige koraalriffen en wil je dolfijnen spotten of heb je altijd al eens met manta- en pijlstaart roggen, walvishaaien, zeeschilpadden of haaien willen zwemmen? Op de Malediven is dit allemaal mogelijk.

10 Malediven foto's en 5 redenen om deze eilanden nu te bezoeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Met prachtige riffen, extreem helder zeewater, gevarieerd koraal en een bijzonder divers onderwater leven is dit de ultieme plek voor snorkelaars en duikliefhebbers en wordt dit ook wel een van de beste duiklocaties ter wereld genoemd.

10 Malediven foto's en 5 redenen om deze eilanden nu te bezoeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Maar ook voor beginnende snorkelaars is de Malediven ideaal. Bijna elk eiland heeft zijn eigen rif dat vaak makkelijk vanaf het strand te bereiken is, met levendig koraal en een grote variatie aan vissen, ‘’onschuldige’’ haaien en als je geluk hebt ook zee schilpadden en diverse soorten roggen die al op geringe diepte te vinden zijn.

Verder op zee zijn er op verschillende plekken groepen dolfijnen te spotten en tijdens bepaalde maanden zelfs walvishaaien. Heel bijzonder om deze prachtige dieren in het echt te mogen aanschouwen en bovendien zeldzaam.

Lees ook:  Reistas die je moet opblazen met een fietspomp

5. Unieke en vergankelijke eilandengroep
De Malediven vormen een prachtige eilanden groep en ook van bovenaf gezien zijn de riffen en atollen prachtig. Maar het is ook een van meest vergankelijke bestemmingen.

10 Malediven foto's en 5 redenen om deze eilanden nu te bezoeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Door de geringe hoogte van de eilanden ten opzichte van de zeespiegel en door alsmaar groter wordende klimaatveranderingen worden deze eilanden behoorlijk bedreigd en kan een stijging van de zeespiegel van slechts 2 meter het einde betekenen van deze vakantiebestemming.

Tijdens de tsunami van 2004 heeft het water hier al veel schade aangericht. Hoewel de golven maar tot 1,5 meter kwamen, werden 13 bewoonde eilanden en 29 toeristeneilanden compleet verwoest. Natuurlijk wordt hier hard over nagedacht door de regering van de Malediven en de Klimaat Top en zijn er veel maatregelen getroffen om een dergelijke ramp bij een volgende tsunami te voorkomen, maar feit is wel dat de toekomst van dit paradijs onzeker is.

Zeker een goede reden om de Malediven snel te bezoeken nu het nog kan!

10 Malediven foto's en 5 redenen om deze eilanden nu te bezoeken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Voor nog meer informatie over deze prachtige eilandengroep, hotels en heel veel tips ga naar mijn website, waar ik nu zelfs een unieke luxe prijs mag weggeven van 3 nachten inclusief vol pension in 2 luxe 5 sterren resorts!

Wil je ook kans maken hierop? Check dan nu mijn Malediven blogs (onder andere @authenticchica) en doe mee op: www.authenticchiclifestyle.com

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy